top of page
  • Kateřina Jechová

Poprvé v Revolution Ride | moderní indoor cycling

Návštěvu Revolution Ride jsem zvažovala od srpna 2022, když jsem se přestěhovala do Prahy. Ale jelikož to bylo vždy v rozporu s mojí nechutí cvičit před více lidmi, nikdy jsem se neodhodlala. Ale konečně jsem usoudila, že je blbost tohle řešit, a zarezervovala si místo na Rihanna Ride u lektorky Báry.


Jejich web tady, Instagram tady.


Že Revolution Ride vůbec existuje, jsem zjistila na IG profilu Teri Hodanové (@terihodanova). A co se tam děje? Já bych to popsala jako moderní verze indoor cyclingu (spinningu) smíchaná s aerobikem. :D Šlapete na cyklotrenažéru v různých tempech a u toho máváte rukama a zapojujete celé tělo.


Byla jsem z první návštěvy hodně nervózní, ale když jsem slečně na recepci řekla, že jsme tam poprvé, všechno mi ochotně vysvětlila a řekla, kde co najdu. Dostala jsem od ní boty na trenažér a šla se převléknout.



Šatna je moc hezká, čistá a luxusně vybavená. Všechno je k dispozici bez jakýkoliv příplatků. Kvalitní šampony, mýdla, ručníky i fény Dyson. Se skříňkami mi pomohla ochotná holčina, protože jsem nevěděla, jak fungují. :D Volnou skříňku poznáte tak, že má pod kódovým zámkem zelenou značku. Dáte si do ní věci, zavřete dvířka, zadáte si svůj vlastní 4 místný kód a otočíte takovým tlačítkem. Tím se skříňka uzamkne. Otevřete ji jednoduše - zadáte kód a otočíte tlačítkem zpátky.


Pak jsem se postavila do fronty před šatnami a čekalo se až předchozí skupina vyjde ze studia. Vešla jsem dovnitř a vybrala si trenažér v poslední vyvýšené řadě. Nastavila jsem si výšku sedátka a pak čekala na lektorku, aby mi prozradila, jak si zacvaknout boty. Je to vcelku jednoduché, ale napoprvé určitě poproste o pomoc. Na lekci s sebou nemusíte nosit pití ani ručník, vše je připravené na trenažerech.



Celých 45 minut hrály písničky od Rihanny a panovala tam skvělá a motivační atmosféra. Atmosféře hodně pomáhalo to, že jsme si všichni po každé písničce zatleskali a trochu si "zaječeli". :D Celá lekce probíhala v angličtině, což mě nejdřív překvapilo, ale po chvíli to začalo dávat smysl. Nebyla to žádná složitá angličtina, jen bylo občas blbě rozumět přes hlasitou hudbu. Neustále jsme šlapali v různých tempech, střídali jsme jízdu v sedě a ve stoje, různě pohybovali rukama po řídítkách a zapojovalo se celé tělo. Byla tam i chvíle posilování rukou s činkami. Cca 30 minut se jezdilo ve zhasnuté místnosti, kterou osvětlovaly jen dva LED pásy. Ke konci lekce lektorka zhasla všechna světla a zapálila několik svíček. Na pomalejší písničku jsme si všichni jeli svým tempem. A potom sfoukla i svíčky, pustila se hodně energická hudba a v úplné tmě jsme cca 2 minuty jeli na maximum. Pak jsme se ještě protáhli a lekce skončila. U východu ze studia jsem hodila do koše ručník i lahev a celá propocená, rudá a nadšená se šla převléknout.



Vadilo mi tady něco?

Ano, Revolution Ride je opravdu skvělé studio, ale jsou tu 2 věci, které mi vadí a které mě trochu odrazují od pravidelné návštěvy. Ta 1. věc jsou vysoké ceny. Jedna 45min. lekce zde stojí 490Kč. To je prostě masakr. Určitě doporučuji využít první lekci za 190Kč. Pak tam jsou akční balíčky, kdy nejvýhodněji vychází 3 lekce za 999Kč, ale musíte všechny využít během 1 měsíce. Takže opravdu nejde o levnou záležitost. A ta 2. věc, co mi opravdu vadí, je malinká šatna. Je sice krásná, ale na to, že se zde střídají dvě lekce po 35 lidech, je opravdu malinká. Musela jsem po lekci čekat 15 minut jen na to, až se uvolní místo a já se budu moct převléknout. Taky doporučuju si dávat boty i bundu do skříňky i když to ostatní nedělají, protože jsem po lekci měla úplně pošlapané boty a drahá bunda se mi válela na zemi.


Proč tam budu chodit i tak? :D

Ta atmosféra i to, jak jsou lekce vedené, je bezkonkurenční. Už jsem na pár lekcích spinningu byla a toto byl jiný a lepší odvar toho, co jsem kdy vyzkoušela. Celkově se na těchto trenažerech jezdilo moc příjemně a ze sedátka jsem neměla namožený zadek, což se mi ještě nestalo. :D A na jedné lekci jsem podle hodinek spálila 560 kalorií. Jasně, to bych zvládla i na levnější lekci, ale většinou spaluju kolem 400, jen tady se mi podařilo nad 500. :D Ale vzhledem k ceně sem nebudu chodit moc často, budu to hodně prokládat jinými levnějšími studii.


Na závěr chci Revolution Ride moc doporučit a pokud váháte nad návštěvou, rozhodně doporučuju využít alespoň tu první lekci za 190Kč. Zjistíte, jestli je to něco pro vás a jestli vám zbylé peníze za tyto lekce stojí. Jen pozor, je to návykové! :D


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page