top of page
  • Kateřina Jechová

Zázrak jménem Matcha

Matcha je 100% zelený čaj z Japonska. Výroba tohoto čaje je velmi náročná a znají ji pouze elitní japonští farmáři. A v čem je tento čaj tak výjimečný?



Co vlastně Matcha je?

Je to sušená dužina nejmladších lístků čajovníku. Při výrobě nedochází k fermentaci (kvašení), nepřidávají se konzervační látky, přísady, ani žádná barviva. Pěstuje se pouze na zastíněných polích, čímž se zabrání až o 90 % přísunu slunečního světla. Zakrytím keřů čajovníku se docílí tenčích a chutnějších lístků s vyšším obsahem chlorofylu, a také se zachová mnohem více nutričních benefitů.


Jak přispívá našemu tělu?

Obsahuje silné antioxidanty, který zpomalují nárůst tělesné hmotnosti, minerály, chlorofyl, ale i ojedinělou aminokyselinu L-Theanine. Ta pomáhá navodit stav hluboké relaxace bez stavu ospalosti. Matcha dokáže zrychlit metabolismus až o 40%, a tím velmi pozitivně napomáhá hubnutí. Zároveň regeneruje svaly a zvyšuje výkon při sportování. Chlorofyl pomáhá při detoxikaci lidského organismu a tím zajišťuje správnou funkci střev. Může také pomoci snížit hladinu cholesterolu. A v neposlední řadě, Matcha obsahuje tein (kofein), a tím dodává energii na 3 - 6 hodin.



Čaj, který nemusí být pouze čaj

Díky tomu, že se jedná o čaj, který je rozemletý na velmi jemný prášek, nemusíte ho pouze zalít horkou nebo studenou vodou. Můžeme si z něho uvařit výborné Latte, upéct cheesecake nebo bábovku, a tím pozvednout svůj jídelníček na zdravější úroveň. V některých zemích (například v Itálii), můžete velmi často potkat zmrzlinu z Matcha, která má velmi jemnou chuť.

 

Zkoušeli jste už někdy tento japonský čaj Matcha? Nezapomeňte do komentářů napsat své vlastní zkušenosti.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page