top of page
  • Kateřina Jechová

První dny na nové fakultě

Tak a je to tady. První den na nové fakultě. Jsem na sebe vážně zvědavá, protože když se takový introvert jako já ocitne uprostřed neznámé fakulty, mezi neznámými lidmi a studuje obor, co je pro něj také dost neznámý, nemůže to dopadnout úplně nejlíp. Stejně se přes to snažím být pozitivní, a věřím, že to budou nejlepší léta mého života.



Ráda bych řekla, že je to první den na vysoké, ale faktem je, že jsem už minulý rok byla vysokoškolačkou, jen jsem teď změnila obor a zároveň fakultu. Ze zaměření na management cestovního ruchu jsem přesedlala na sociologii. A proč? Dobrá otázka. Zeptejte se mě tak za půl roku, až zjistím, co to ta sociologie je. Né, dělám si (tak trochu) srandu. :D Měla jsem k tomu jeden hlavní důvod - intuice.


Začátky jsou kupodivu stejné jako na střední. Člověk se teprve rozkoukává, seznamuje se s novým prostředím, lidmi i studiem.


Ztracení v temných koutech fakulty při hledání učebny, a pečlivé zaznamenávání zápisků do posledního slova mě i třetí den neomrzelo. Kafe, diář a moje nové pastelové zvýrazňovače jsou moji nejlepší přátelé. Každé ráno se pečlivě líčím a vybírám ty lepší kousky ze šatníku, během toho, co mi z hlavy padá rychlý ručníkový turban. No prostě klasické holčičí ráno. Jsem zvědavá, za jak dlouho mě to omrzí, a budu chodit do školy rovnou z postele.



Jsem ale vděčná za to, ze mohu studovat na jedné ze dvou univerzit v ČR, které prozatím nezavedly distanční výuku. Jsem typ člověka, který se dost špatně seznamuje. A distanční výuka mi v tom rozhodně nepomůže. Tak teď už jen doufám, že se stihnu poznat se skvělými lidmi ještě dřív, než nám vláda tuto možnost sebere. #UHK , drž se!


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page