top of page
  • Kateřina Jechová

Pražanda ve Vegas

Do Las Vegas jsem zavítala podruhé, po 8 letech. Tenkrát jsem ještě Pražanda nebyla. Byla jsem 14letá holčina z maloměsta na východě Čech a Vegas pro mě bylo úplně jako jiný svět. Né, že by tomu teď bylo jinak... Porovnávat Prahu a Las Vegas, je jako porovnávat poklidný odpoledne na verandě uprostřed venkova a texaský masakr. Ale ve 22 letech mi už bylo poskytnuto si toto město více užít.


Vegas jsme navštívili v průběhu roadtripu po jihozápadě USA. Upřímně, na Vegas jsem se fakt hrozně těšila. Krásné hotely, kasina, světla, jiný svět. Ale už při pokusu o ubytování, na nás čekalo nemilé překvapení.



Pokud pojedete do Vegas, nebojte se ubytovat na hlavní třídě (ulice S Las Vegas Blvd), kde se celá ta paráda odehrává. Je zde spousta luxusních hotelů, kde je možné se ubytovat za 800Kč za pokoj pro 2 osoby (před lety nebyl problém se ubytovat i za 250Kč, ale inflace udělala své). Ubytování je ve Vegas levné, protože majitelé hotelů očekávají, že většinu svých peněz necháte v kasinu pod hotelem. My jsme ale tentokrát skončili v motelu Howard Johnson by Wyndham. Já s Tomem jsme bytování nezařizovali, ale prý jsme byli tady kvůli parkování a levné ceně. No, pokoj v tomto motelu vyšel na 1200Kč a byl v odlehlejší části od hlavní ulice. Což není zrovna bezpečné ani výhodné. I když jsme byli cca 400m od hlavní ulice, jakmile jste v místě, kde není moc lidí, je to nebezpečné.


Ale asi vás teď zajímá, co to je za pokoj. :D Když jsme dorazili k motelu, dostali jsme kartu od pokoje, vzali kufry a šli se do pokoje připravit na návštěvu Vegaského bulváru. No a čekala tam na nás tahle paráda. Matrace nikde, klimatizace rozložená, postel opřená o zeď, koupelna zdevastovaná a sombrero na posteli. Tom to šel nahlásit na recepci a automaticky jsme dostali jiný pokoj, který byl už v pořádku. No.. sprchu jsem si nedala protože vana byla špinavá, ale jinak to bylo dostačující.


Převlíkli jsme se a vyrazili do víru Las Vegaského šílenství.



Hotel Bellagio mě opravdu uchvátil. Né kvůli kasinu, byť k němu neodmyslitelně patří. Uchvátila mě jeho architektura. Jak z venčí, tak i interiér. Všude jsou nádherné dlažby a výzdoba. A fontána před Bellagiem, která je největší na světě, je taky krásná podívaná. Zvlášť na písničku My Heart Will Go On.


Jaká známá česká osobnost zde měla svatbu? Správně, Karel Gott. A kdo se pokusil vyloupit kasino v Bellagiu? Ano, Dannyho parťáci.



Mimo Bellagio jsme navštívili místní Benátky. Asi nejvíc udivující je, že ve třetím patře hotelu jsou udělané řeky, po kterých plují gondoly s turisty. Podél řeky jsou bary, restaurace i obchody a na strop se promítá denní obloha.


Pokud sem zavítáte, určitě si všimnete, že každý druhý na ulici pije "Fat Tuesday" drinky. Nás to samozřejmě moc lákalo, takže jsme vlezli do jedné z jejich poboček, které mají na každém rohu, a objednali si to, co nám doporučil sekuriťák. Příchuť jahoda a mango. V podstatě je to jen ledová tříšť s alkoholem za neskutečný prachy. :D My si do toho dali panáka manganového Bacardi, aniž bychom věděli, že v tom alkohol už je. Takže jsme to měli pěkně silný, ale chuťově to bylo super. Každopádně tahle ledová tříšť (velikost L, přitom asi 3. nejmenší z cca 8 velikostí) s neznámým alkoholem a panákem Bacardi navíc, nás vyšla na $20 + $3 dýško. Stálo to za ty prachy? Ne, rozhodně ne. Ale za tu zkoušku jo. Jednou stačilo. :D


Las Vegas bych popsala jako luxus na okraji společnosti. Po silnici projíždí luxusní auta za miliony a vedle na chodníku zvrací bezdomovec. Před hotely stojí slečny v krásných šatech a s kabelkou za statisíce, ale zorničky mají roztažené na maximum a motají se. Celé město se na pohled tváří luxusně a na úrovni, ale všude, jakože všude, je cítit marihuana, která celý dojem dost ničí (v Nevadě je marihuana legální). Tohle město má svoje světlé i temné stránky. I kouty... Ale když víte jaké podniky navštívit, kam se zašít a kam nechodit, věřím, že si toto město můžete užít na maximum. :) Já se sem určitě chci vrátit.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Joshua Tree

bottom of page