top of page
  • Kateřina Jechová

PhiBrows microblading obočí - narovinu

Já to fakt udělala. Doteď tomu nevěřím, ani když na sebe koukám do zrcadla. :D Microblading obočí jsem aktivně zvažovala tak 4 roky zpátky a potom, nevím proč - asi jsem nesebrala odvahu, z toho sešlo. Na začátku listopadu jsem na Instagramu jen tak začala sledovat Infinite Beauty studio a proto, že se mi jejich práce hrozně moc líbila, rozhodla jsem se na nic nečekat a objednala jsem se.


Co to je PhiBrows microblading obočí?

PhiBrows je semi-permanentní technika tetování obočí, kdy se do nejvyšší vrstvy kůže tetují jednotlivé chloupky. Ručně se vykreslují speciálním perem s mikročepelkou a proto je výsledek velmi přirozený. Ztrácí se do 1-2 let od aplikace, v závislosti na typu pleti.


Tato fotka je stáhnutá z webu, nejedná se o mé obočí. Dala jsem ji sem, abyste měli lepší představu, jak to vypadá. :)


Průběh aplikace

Dostala jsem na obočí znecitlivující mastičku (vím, ta fotka je fakt vtipná) a než začala působit, milá slečna se mnou prokonzultovala, jak si obočí přestavuju. Řekla jsem, že moje přirozené obočí je hodně světlé a řídké, takže bych mu chtěla dodat tvar a barvu, ale furt ať vypadá decentně a přirozeně. Slečna mi řekla, že jelikož mám na "začátku" obočí více chloupků než na koncích, samotný microblading by nepůsobil hezky, protože bych stále měla obočí na koncích řidší. Takže jsme se domluvili i na lehkém shadingu (stínování chloupků).



Přišla jsem do salonu, slečna mi tužkou navrhla obrys obočí, já ho odsouhlasila a šlo se na věc. Bolelo to? Ze začátku ne. Skoro nic jsem necítila, jen jsem slyšela takové škrábání. Ale po chvíli, když se začala blížit ke spánkům, to začalo bolet jako prase. Nekontrolovatelně mi slzely oči a jen jsem doufala, že to utrpení bude stát za to. Celé to trvalo cca 30 minut. Pak si mě vyfotila a řekla mi, abych se šla kouknout do zrcadla.


Budu mluvit úplně narovinu... Když jsem se poprvé viděla v zrcadle, začaly se mi podlamovat kolena a ztěžknul mi hrudník. Myslela jsem, že omdlím. Hlavně z toho šoku. Byl to opravdu veliký nezvyk a vůbec jsem si nebyla jistá, jestli se mi to líbí. Přišlo mi hrozně tmavé, výrazné, široké. Zdvořile jsem poděkovala a celou cestu domů, v tmavaji i v metru, jsem si hrozně přála propadnout se do země. Přišla jsem domů a začala jsem brečet, i když mi Tom říkal, že to tak hrozné není. Probrečela jsem celý večer a litovala jsem, že jsem na ten zákrok šla.


2. den jsem už přijala fakt, že už to nezměním a musím se naučit, mít to ráda. :D Ale šlo to blbě, protože první dny po aplikaci je obočí nejvýraznější. Taky mě trochu svědělo, ale stačilo si ho namazat Bepanthenem a hned byl klid.


3. den jsem psychicky začínala být téměř v pořádku, ale obočí vypadalo nejhůř. Bylo úplně černé. Celý den jsem si v hlavě opakovala "trust the progres, trust the progres,.."


4. den vysvitla naděje, že to dobře dopadne. :D Obočí lehce zesvětlalo. Né moc, ale rozdíl od předešlého dne tam byl. Čekala jsem, že se dostaví stroupky, ale ne. Každopádně mi obočí pochválila doktorka! :D



5. den mi přišlo, že zase trochu ztmavlo a nejvíc ze všech dnů štípalo.


6. den jsem si konečně nepřišla jako zrůda, ale z velké části to bylo tím, že jsem si na to prostě zvykla. :D Obočí trochu zesvětlalo.


7. den po aplikaci už mělo být obočí zahojené, ale mně se teprve začalo loupat (každému se hojí jinak dlouho, ale většinou se stroupky/loupání dostaví 5. den po aplikaci). Takže obočí vypadalo jako bych v něm měla bordel, ale byla jsem nadšená, že se konečně vyloupne a dost zesvětlá.


8. den se stále trochu loupalo, ale z většiny už bylo zahojené.



Další 3 týdny si obočí "sedalo", kompletně se dohojilo a ustálil se pigment. Po měsíci od aplikace je povinná korekce, na kterou se mně osobně vůbec nechtělo, protože mi žádná místa "nevypadala" a bylo tak akorát světlé. Taky jsem se chtěla vyhnout dalšímu nekonečnému týdnu hojení, ale usoudila jsem, že ta korekce bude povinná asi z nějakého důvodu... Tak jsem se objednala.



Stejně jako na všech předchozích fotkách, i na těchto koukejte jen na obočí. :D Vím jak vypadám, byly to takové ty rychlo fotky pro kámošku. :D Každopádně tady můžete vidět, jak obočí vypadalo čerstvě po korekci. Zase nic moc.


Korekce po měsíci

Opět jsem dostala znecitlivující mastičku a slečna se mnou konzultovala, jak jsem spokojená a jestli použijeme stejný pigment. Já ji řekla, že je na mě asi stále výrazné, ale že jelikož se s tím už nedá nic udělat, chtěla bych trochu teplejší odstín hnědé, protože oproti mým vlasům, obočí působilo trochu šedivě. Ona že dobře, že to vyřídí kolegyni, která korekci provede. Po půl hodině mi otřeli mastičku a druhá slečna mi řekla, že každý pigment trochu zešedne, že teplejší mají jen zrzavý odstín a ten by nevypadal přirozeně. Takže jsem dala na jejich rady a použil se stejný co napoprvé.


Další týden bylo obočí zase tmavší, ale už to nebylo tak hrozné, oproti prvnímu hojení.



Takto vypadá obočí kompletně zahojené. Vybrala jsem 3 různé fotky, protože na každém světle vypadá trochu jinak.


Šla bych na to znovu?

Nebudu tu tvrdit, jak jsem nadšená, byť mě to stálo dost peněz. Úplně narovinu - nevím. Nemám v plánu chodit pravidelně na korekce, abych to obočí takové udržovala, ale taky nemůžu říct, že bych byla nešťastná a že by se mi to nelíbilo. Největší problém byl prvotní šok a následné zvykání si, ale je fakt, že teď jsem v obličeji výraznější a ráno mi to šetří hodně času s upravováním a líčením. Spousta lidí mi to chválí, takže to beru jako dobré rozhodnutí.


Na co si dát pozor, než se rozhodnete pro microblading

Každý jsme jiný a je potřeba myslet na to, že některým lidem microblading po letech úplně nezmizí. Potkala jsem několik videí s lidmi, kterým v oblastech obočí zůstaly červené skvrny nebo jiné nedokonalosti. Není to časté, ale existují takové případy. Samozřejmě nevíme, jestli byl u nich microblading proveden správně, ani jestli oni sami tomu nijak nepomohli, ale myslím, že by člověk měl o těchto případech vědět, než se rozhodne zákrok podstoupit.

Také myslete na to, že ty krásné fotky "před a po", kde to tetované obočí vypadá dokonale přirozeně, takto vypadá jen první den. Jako každé tetování, ty chloupky se trochu rozpijí a nebude to vypadat tak hezky jako hned po aplikaci. A taky jak jsem psala výše - každý pigment trochu zešedne.

 

Snad to nebylo moc vyčerpávající, snažila jsem se obsáhnout co nejvíce informací, které bych i já sama ráda věděla před podstoupením microbladingu. Fotky mé maličkosti vám snad zvedli náladu, :D tentokrát jsem se fakt nesnažila vypadat nějak hezky, prostě jsem fotila realitu, jaká je. :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page