top of page
  • Kateřina Jechová

Moje dekorativní kosmetika | 1/2024

Poslední 2 roky se moje dekorativní kosmetika celkem ustálila a už si kupuju pořád dokola jen moje stálice. Jo, občas se nechám zinfluencerovat a vyzkouším nový produkt, ale většinou se vracím k mým ověřeným a milovaným produktům. No a právě ty vám dneska představím.


PLEŤ

Primer nepoužívám, protože mi ho bohatě vynahrazuje SPF, které na sebe patlám každé ráno. Takže potom, co nechám cca 10 minut SPF vstřebat, nanáším rovnou BB krém Perfect Cover od Missha. Má skvělou texturu, nezvýrazňuje suchá místa a na to, že je to BB krém, je poměrně dost krycí. Takže na denní nošení bohatě stačí malinké množství, které pleť hezky sjednotí. Když si dělám večerní líčení, nanesu druhou vrstvu, která už kryje jako klasický make-up. Dříve jsem používala BB krém od Purito. Ten mi přijde vlastnostmi úplně totožný, jen u Missha mi lépe sedí odstín, tak používám ten. Navíc Missha má 20ml balení, které je tak akorát velké, abych ho stihla vypotřebovat, než se zkazí. A stojí 129Kč!!!


Kontury si nezvýrazňuju, protože to neumím. :D Ale třeba to do dalšího dílu prubnu a naučím se to.


Pak přichází řada na korektor od Rare Beauty - Positive Light Under Eye Brightener. Je to hodně lehký a rozjasňující korektor. S pletí přímo splývá, vypadá přirozeně a vydrží celý den. Já ho miluju.


Pak už to celé jen zafixuju pudrem od Rare Beauty - Always An Optimist Setting Powder. Ten mi přijde geniální v kombinaci s již zmiňovaným BB krémem, protože ho zafixuje a lehce zmatní, ale furt na pleti nechá takový ten zdravý glowy efekt, co miluju. Tenhle pudr je dražší, ale má praktické balení, supr vlastnosti a vydrží mi vždycky 11-12 měsíců.


Když jsem bledá, takže skoro vždycky, používám tvářenku od Bourjois - Little Round Pot Blush. Tu mám už přes 3 roky a myslím, že jedno balení vydrží do konce života, protože ono z ní skoro nic neubylo, jen nápis na obalu. :D Ale asi ho brzo vyměním za jiný, přeci jen po 3 letech je čas na změnu.


Občas, když mám chuť denní líčení trochu vytůnit, používám rozjasňovač od Rare Beauty - Positive Light Silky Touch Highlighter. Ten je naprosto nádherný, silně pigmentovaný a pleti dodává takový "zdravý a fresh" vzhled. Někdy ho používám i místo očních stínů a fakt moc ho doporučuji, byť je to dražší investice.



OČI A OBOČÍ

K líčení očí momentálně používám jen paletku očních stínů od Dior - Backstage. Je dobře pigmentovaná, ale ne moc, takže se s ní skvěle vytváří jemnější líčení. Když se pro jednou chci nalíčit výrazněji na nějakou akci, nanesu 2-3 vrstvy a stále se s ní dobře pracuje. Už ji mám teda od srpna 2021, takže by už možná chtěla vyměnit, ale nepozoruju, že by změnila svoje vlastnosti a jak můžete vidět, stále jí hodně zbývá.


Řasenku nepoužívám, protože si nechávám pravidelně prodloužit řasy. Ale dříve jsem používala řasenku od Max Factor - Masterpiece Lash Wow 2v1, a tu musím moc doporučit.


Obočí mám upravené pomocí semi-permanentní metody mircoblading. Což většinou znamená bezúdržbové obočí. A je tomu tak, ale zjistila jsem, že když si své chloupky zafixuju stejným směrem jako jsou ty tetované, vypadá pak mnohem upraveněji, byť jde jen o detail. Na zafixování chloupků se mi ověřil čirý gel od Benefit - 24h Brow Setter. Je s ním rychlá práce a chloupky zůstávají zafixované celý den. Nedělá ani takový "bílý bordel" na obočí, který spousta gelů zanechává.



RTY

Co se týká rtů, mám doma spoustu různých balzámů a lesků, ale rozhodla jsem se vám ukázat tyto 3 produkty, které používám nejčastěji a které si kupuji furt dokola.


Lesk na rty od Rare Beauty - Stay Vulnerable je moje láska. Má texturu balzámu, rty hezky hydratuje a odstín Neutral je naprosto dokonalý pro decentní líčení, kdy nechcete mít rty výrazné, ale upravené.


Balzám od Catrice - Sparkle Glow č.010 je bezbarvý balzám se třpytkami. Na rty dává jen decentní množství třpytek, takže rty hezky rozjasní a hydratuje.


Balzám od Laneige - Lip Glowy balm je naprosto top strop. Pokud znáte od Laneige noční masku na rty, tohle je jakoby to stejné, jen v tubě a s pohodlným aplikátorem. Rty naprosto perfektně hydratuje a vypadá jako čirý lesk s texturou hutného balzámu. Pokud trpíte na popraskané rty, toto je naprostý must have.


 

Tak toto je všechno, co při svém líčení používám. Asi jste stihli poznat, že moje líčení je spíše decentní. Na velké sbírky kosmetiky si moc nepotrpím, vždycky mám jen několik ověřených produktů a nové zkouším jen, když mi nějaký dojde. Každopádně doufám, že jsem vám dodala inspiraci a že se vám článek líbil. :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page