top of page
  • Kateřina Jechová

Jak pečuju o svoji pleť? 5/2023

Jelikož měl předešlý díl ze srpna 2022 velký úspěch, a protože jsem za těch uplynulých 9 měsíců vyměnila hned několik produktů ve své pravidelné skin care rutině, je na čase udělat update a představit vám produkty, které momentálně používám. Napíšu, jak se na pleti chovají, co s pletí dělají i jestli se v poměru cena:výkon vyplatí. A na konec samozřejmě ukážu i fotky mojí přirozené pleti. :)


V mojí rutině potkáte pouze korejskou kosmetiku, s výjimkou jednoho jediného produktu. Na korejskou kosmetiku nedám dopustit. Kdyby vás zajímalo více info, napsala jsem o ní článek tady.


(Mám suchou a lehce citlivou pleť. Moje rutina tedy nemusí vyhovovat lidem s jiným typem pleti.)


Značky, které potkáte: Purito, Pyunkang Yul, Heimish, Instree, Cosrx, Laneige, The Ordinary, Lebelage, A'pieu, Missha, Elizavecca.


MOJE DENNÍ RUTINA

Teď vám ukážu veškeré produkty, které používám pravidelně každý den. Některé ráno i večer, jiné jen ráno, jiné jen večer. Ale to vám povím u každého produktu samostatně. Fotky produktů i jejich popis jdou postupně za sebou, stejně, jak je po sobě aplikuju.



Každé ráno si opláchnu obličej a vyčistím si pleť čistícím gelem Good Morning - Cosrx a kartáčkem Foreo (není to originální Foreo, vysvětlení najdete v předchozím díle). Tento gel je naprosto skvělý a srovnatelný s čistícím gelem od Purito z předešlého dílu. Vyhovují mi asi stejně, ale tentokrát jsem zvolila tento, protože vycházel levněji. :D Má nízké pH, takže je vhodný pro citlivou pleť. Nevysušuje, ani nezanechává pocit pnutí. Skvěle sejme zbytky make-upu. Je dražší, ale vyplatí se.


Už je to rok, co jsem do své rutiny zařadila čištění pomocí metody Double Cleanse. A je neuvěřitelné, jak moc mi tato metoda pomohla s černými tečkami i celkovým vzhledem pleti. Každý večer si nasucho promasíruju pleť čistícím balzámem All Clean Balm - Heimish, opláchnu vlažnou/teplejší vodou a pak dočistím pleť již zmiňovaným gelem a kartáčkem Foreo. Tento čistící balzám je pro mě top strop. Rozpustí make-up do pár vteřin, nepálí v očích a má super balení, kde pod víčkem máte "přihrádku" na špachličku, která je součástí balení. (Mají originální verzi a verzi s vůní mandarinky. Mám vyzkoušené obě a více mi vyhovuje mandarinka. Obě krásně voní, ale mandarinková má více krémovou texturu a snadněji se roztírá.) Poměr cena:výkon je skvělý!



Po vyčištění pleti nanáším tonikum ráno i večer. Mist Toner - Pyunkang Yul používám každé ráno a 4 večery v týdnu. Ty zbylé 3 večery v týdnu používám AHA BHA Refreshing Solution - Purito. Mist Toner je příjemné a chladivé tonikum, ale dostatečně nehydratuje a setkala jsem se s lepšími (např. tonikum v minulém díle bylo skvělé). Je fajn, ale pro moji suchou pleť nic extra. A to druhé tonikum AHA BHA používám jakožto náhradu peelingu a funguje skvěle, jen chvíli trvá, než si pleť zvykne na kyselinu salicylovou. Ze začátku mě pleť jemně štípala, ale žádné zarudnutí ani jiná reakce se nedostavila. Pleť vyhladí, zbaví ji odumřelých buněk, pomáhá vyčistit póry a sjednocuje tón pleti. Je dražší, ale opravdu se vyplatí.



Po tonizaci nanáším sérum, opět ráno i večer. Nanáším 3 kapky DermHA-3 - Purito a jemně vmasíruju do pleti. Pleť dokonale vyhladí a hydratuje. O to víc, když je dalším krokem hydratační krém. Určitě bych ho doporučila a za tu cenu je fajn, ale budu zkoušet další.


Po nanesení séra si každý večer masíruju obličej pomocí Guashy. Když si dávám plátýnkovou masku, masíruju si jí obličej po sundání, aby se sérum lépe vstřebalo. Je to příjemné, chladivé, pomáhá to prokrvovat obličej a napomáhá přirozenému liftingu. Konkrétně tuto Guashu jsem si koupila v roztomilém boho obchůdku ve Virginia City v Nevadě, takže k ní mám i takovou citovou vazbu, ale dá se zakoupit snad v každém obchodě s kosmetikou. :)



Toto je ten jediný produkt, který není od korejského výrobce. Ale hrozně moc jsem ho chtěla vyzkoušet. Multi-Peptide - The Ordinary je sérum na podporu růstu řas a obočí. Díky úzkému štětečku se snadno aplikuje a po týdnu používání (ráno i večer) jasně vidím, že mi povyrostly spodní řasy a trochu i obočí. U horních řas zatím rozdíl nevidím, ale myslím, že kompletní recenzi budu moct napsat, až produkt dopoužívám.



Oční krém Centella Green Level - Purito jste mohli vidět už v minulém díle. Takže bych se rozepisovat nemusela, ALE!... oni změnili obal i recepturu. Dříve měl obal stříbrné víčko, lesklou tubu a dlouhý, úzký aplikátor. Poslední balení, co mi domů dorazilo, má bílé víčko, matnou tubu a aplikátor je mnohem kratší. Problém to úplně není, ale s původním aplikátorem se krém nanášel mnohem pohodlněji. A co se týká receptury, tak tu vylepšili. Krém je mnohem lehčí, rychleji se vstřebává, voní lehoulince po citronové trávě a levanduli, a jemné vrásky vypíná na první dobrou. Na ten výkon je vlastně ještě levný.



Každé ráno používám hydratační krém Deep Sea Pure Water Cream - Purito. Má extra lehkou, krémovo-gelovou konzistenci. Snadno a příjemně se roztírá a na pleti není cítit. Hydratuje, vyhlazuje, rychle se vstřebává a zanechává na pleti glowy efekt, který ale nevypadá mastně. Na léto je to totální must have, ale v zimě potřebuje moje suchá pleť něco víc výživného a hutnějšího. Pokud máte mastnou pleť, mohl by vám vyhovovat i v zimních měsících. Jo a není parfémovaný! Za tu cenu je to skvělý produkt.


Večer střídám vyživující krém Nutrition Cream - Pyunkang Yul a hydratační gel Balancing gel - Pyunkang Yul podle potřeby. Je pravda, že mnohem víc používám Nutrition Cream, který je opravdu silně vyživující a ráno mám po něm pleť vypnutou a hladkou. Super produkt za super cenu (nutno myslet na to, že balení obsahuje 100ml).


Ten hydratační gel jsem si objednala omylem, chtěla jsem koupit stejný produkt ale v podobě krému. :D Ale když už mi dorazil, rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Má konzistenci medu - táhlou a lepkavou. Nanášení mi moc nejde a celkově mi ta textura není příjemná, ale je fakt, že silně hydratuje. Takže ho dopoužívám, ale znovu nekoupím.



Tento opalovací krém Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF 50+ - Instree je moje láska. Na pleti je lehký a příjemný, neucpává póry, hydratuje a rychle se vstřebává. Nezanechává bílý film a má úzký aplikátor, se kterým se snadno pracuje. I když má v názvu "gel" je to spíše lehký krém. Na pleti opět zanechá glowy efekt, ale vypadá moc hezky a po vstřebání pleť vypadá zdravě a hydratovaně. Je dražší, ale budu ho kupovat, dokud se bude prodávat.


Nějak se mi podařilo zapomenout vyfotit produkty na rty, tak o nich alespoň napíšu. :D V podstatě střídám jen 2 produkty. Noční masku od Laneige, kterou jsem představovala v minulém díle, a Alpine Ice Menthol Lip Balm, který jsem si koupila ve Visitor centru v Kalifornii. Rty skvěle hydratuje, chladí a chrání před sluncem. V ČR jsem ho nikde nenašla, je jen jeden e-shop, který ho k nám zasílá, tak jsem hodila odkaz na něj.


PLEŤOVÉ MASKY

Pleťové masky používám pouze plátýnkové. Nemám nic proti jiným typům masek, ale ještě se mi nepodařilo najít krémovou masku, která by fungovala tak skvěle, jako ty plátýnkové. Používám je v průměru 1x týdně podle potřeby. Někdy si je dám po 5 dnech, jindy po 8 dnech. Prostě jak moje pleť potřebuje. Před použitím dávám každou masku cca na 5 minut do lednice, aby pleť příjemně zchladila. Nanáším je po vyčištění a tonizaci pleti. Sérum DermHA-3 následně vynechám a pokračuji sérem na řasy a obočí.



Pleťové masky od Lebelage jsou můj nový objev a jsem z nich nadšená. Hlavně proto, že v poměru cena:výkon jsou bezkonkurenční. Fungují perfektně, jsou neparfémované, skvěle sedí na obličeji, obsahují velké množství séra a stojí 17Kč/kus!! Já na ně narazila ve slevě za 14Kč a nakoupila si obrovskou zásobu. :D


Masku Green Tea používám na probuzení, osvěžení a hydrataci pleti. Je skvělá ráno na splasknutí otoků a stejně tak po celém dni stráveném na slunci.


Masky Hyaluronic Collagen a Red Ginseng používám primárně na hydrataci a vyhlazení jemných vrásek. Fungují hodně podobně, jen Red Ginseng obsahuje antioxidanty, díky kterým se rychleji zahojí pupínky, jizvičky apod.



Od stejné značky mám ještě hodně oblíbenou masku Snail. Obsahuje hlemýždí mucin, který hydratuje, pomáhá zklidnit podráždění a krásně vyhlazuje. Používám ji hlavně ráno, když si plánuju udělat obzvlášť hezký make-up. :D


Maska Aloe od Missha je skvělá na hojení a zklidnění. Když mi malinko zrudla pleť od slunce, dala jsem tuhle masku na 20 minut do lednice a mojí pleť neuvěřitelně zklidnila. Zbývající sérum jsem použila i na lehce spálená ramena a fungovalo to perfektně. Tuhle masku mám vždycky doma jako první pomoc při podobných příležitostech, normálně ji nepoužívám. Na dovolenou si jich beru vždycky kupu. :D


Maska Icing Sweet Bar od A'pieu je moje závislost posledních 7 měsíců. Nejlepší maska na probuzení, osvěžení, sjednocení a rozjasnění pleti. Zachránila mě každé ráno, když jsem se probudila ve stavu, že bych rovnou mohla jít na casting The Walking Death.


Moc bych chtěla doporučit ještě 2 masky, které jsem zrovna neměla k dispozici při focení, ale jsou opravdu skvělé a kupuju je při každé objednávce. Maska Joyful Time Essence Mask Royal Jelly od Mizon obsahuje mateří kašičku, díky které pleť vypadá krásně zdravá a vyživená. A maska Hyaluronic Acid Water Deep Power Ringer Mask Pack od Elizavecca je opravdu silně hydratující a pleť je po ní příjemně vyhlazená.



Stejně jako u každého, i moje pleť je náladová. Některé dny je krásná a sjednocená, jiný dny se vrací do pubertálních let. Ale to je naprosto normální a sama nevěřím tomu, že někdo má naprosto dokonalou pleť 24/7. Ale taky nemůžu říct, že by pravidelná a kvalitní péče nemohla napomoci tomu, aby pleť po většinu dní vypadala krásně. Pravdou je, že rutina v předešlém díle mojí pleti sedla o něco lépe. Ale neustále zkouším nové produkty a testuju, jak které látky budou na mé pleti reagovat.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page