top of page
  • Kateřina Jechová

Návštěva u Radka Kašpárka | restaurace Field

Než začnu psát o tom, jaké to bylo v restauraci Field, mám prosbu pro všechny zadané... Berte svoje partnery na tajné rande! Teda pokud váš partner/ka má rád/a překvapení, samozřejmě... Návštěva této michellinské restaurace byla součástí tajného rande, na které mě vytáhl Tom. A musím říct, že jakožto osobu, která miluje překvapení, mě nenadchlo jen samotné rande, ale i to, že jsem se na něj mohla pár týdnů těšit, aniž bych věděla, co mě čeká. Můžete své drahé polovičce říct "za týden si nedělej plány, půjdeme do téhle restaurace", ale pokud víte, že on/ona miluje překvapení, neříkejte, co je v plánu. Třeba je trochu připravte, aby nebyli zklamaní nebo aby věděli co na sebe, ale nechte to hlavní jako překvapení. To rande má potom mnohem lepší atmosféru! <3


Toť k mému okénku vztahového poradce... A teď už se jdeme konečně vrhnout na fotky a povídání o tom, jaké to bylo v restauraci hlavního člena poroty MasterChefa - Radka Kašpárka.



Jak už jsem řekla, Tom mě sem vytáhnul v rámci tajného rande. A byl to pro mě šok, když jsme zastavili před dveřmi restaurace Field. Upřímně.. napadlo mě, že bychom mohli jít sem. Ale vzhledem z tomu, že zařizujeme byt, mi přišlo nepravděpodobné, že by mě vzal na tak drahý oběd. Takže když jsem konečně přestala nevěřícně civět, vešli jsme dovnitř.



Milí pánové nám vzali kabáty a usadili nás k našemu rezervovanému stolu. Atmosféra na jedničku, stejně jako přístup zaměstnanců. Donesli nám menu, následně ho představili a nechali nám chvíli, abychom se rozhodli, co si zvolíme. Já si zvolila krátké degustační menu (o 6 chodech) a Tom víkendové obědové menu s nealko párováním. Ve výsledku jsme měli to stejné, jen já měla jeden chod na víc. Součástí obou menu byli 3 amuse bouche (chuťovky nebo jednohubky, podávané jakožto pozornost podniku) a na závěr výběr z pralinek. Takže jsem celkem dostala 9 chodů.



Hned na začátek jsme dostali chléb s máslem a bylinkovým sýrem cottage. Nevím jistě, ale myslím, že se podává pro neutralizaci chuťových buněk, protože chléb s máslem jsme dostali i v restauraci Přemka Forejta, Entrée. Každopádně jsme si na něm maximálně pochutnali.


Pak se začali ochutnávat amuse bouche. Bohužel si už nepamatuju, z čeho všeho se skládali, ale pamatuju si, že ten hnědý byl z čočky a fazolí, jednohubky byly se pstruhem a to červené bylo kyselé želé, pod kterým byla schovaná paštika. Pardon, vím, že ten popis je hrozný. :D Už si pamatuju jenom chutě, a můžu říct, že nejvíc mi chutnal ten hnědý pokrm. Neskutečně silná a originální chuť po čočce, dokonale pěnovo-krémová konzistence. Jednohubka se pstruhem byla taky výborná, jen na mě až moc slaná. A paštika mi moc nezachutnala, dojídal ji Tom.



První chod z degustačního menu. Cibule, popelový sýr, malinový ocet, pažitka. No to bylo skvělý! Asi nejjednodušší chod, ale byl výborný. Kombinace cibule s popelovým sýrem neměla chybu. A jako doplněk k tomuto chodu byly cibulové chipsy servírované na dekorační misce. Za mě 10/10.



Siven, šnek, topinambur, syrovátka. Na tomto chodu jsem si taky pochutnala. Krém byl z lískových ořechů a perfektně sivena doplňoval. Ze šneka jsem měla trochu strach, ale moc výraznou chuť neměl. Celkově jsem byla nadšená. Za mě 9/10.



Vepř, jelito, lanýž, hruška. Tento chod mi chutnal ze všech nejméně a je to jediný chod, který jsem nedojedla. A taky to je ten jediný chod, co Tom ve svém menu neměl. Servírování se mi líbilo, chod zalili mlhou s vůní jehličí. Chuť nebyla špatná, byla hodně originální, ale mě si to jednoduše nezískalo. 3/10.



Holub, morek, petržel, černý rybíz. Toto byl skvělý chod, byť na mě už lehce překombinovaný. Překvapilo mě, jak je holubí maso libové a v ústech je rozplývá. V kombinaci s černým rybízem to nemělo chybu. Ale když jsem tento chod jedla déle, už mi to přišlo trochu překombinovaný. K tomuto chodu patřilo také holubí stehýnko na malém talířku. To mi moc nejelo. Ale jinak jsem byla nadšená, že jsem takovou kombinaci chutí mohla vyzkoušet. 8/10.



Defrutum, slad, karamel, brusinka. Tento dezert se skládal ze dvou pokrmů. Ten červený, se měl jíst první a přiznám se, že mi více zachutnal ten druhý. Už si přesně nepamatuju, co konkrétně mi na něm tolik chutnalo, ale měl nepopsatelnou chuť, kterou jsem ještě nikdy necítila. 6/10.



A jako poslední chod, který je další amuse bouche, byl výběr z pralinek. Na stolečku nám přivezli skleněné krabičky, ve kterých byly různé druhy pralinek a nechali nás vybrat, které chceme. Množství bylo taky na nás, ale jelikož jsme byli už přejedení, dali jsme si jen pár na chuť. Všechny byly výborné, jen na mě málo sladké. Ale to je samozřejmě o vkusu. 9/10.



No a tady můžete vidět to, co vás všechny asi zajímá nejvíc. :D Ano, celá tato návštěva, která zahrnovala, karafu perlivé vody, 2 skleničky prosecca, krátké degustační menu bez párování a víkendové obědové menu s nealko párováním, nás vyšla na 6 345Kč bez dýška. Jak vysoké dýško jsme jim nechali, už nevím, ale myslím, že jsme dodrželi 10%, tedy 635Kč.


Celý tento zážitek byl skvělý a troufnu si říct, že za ty peníze stál. S Tomem jsme si to maximálně užili a věřím, že se tam ještě někdy stavíme. Pokud váháte nad návštěvou Fieldu a poznávání nových chutí je váš koníček, rozhodně sem vyražte.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page