top of page
  • Kateřina Jechová

Moje předsevzetí pro rok 2024

Nebudu říkat, že tento rok hrozně rychle utekl, protože tohle říkám každý rok a letos konečně začínám vnímat tu rychlost, kterou čas utíká, jako standardní. :D Každopádně já nikdy nebyla typ člověka, který by si dal přesné předsevzetí s plnou platností od 1. ledna. Tedy.. abych byla upřímná, v pubertě jsem pár přísných novoročních předsevzetí měla. Ale jak už to tak bývá - vydržely mi maximálně do konce února.


Posledních 5 let jsem si předsevzetí nedávala. Jednak proto, že jsem nad sebou už zlomila hůl a taky proto, že jsem si stála za názorem, že čas na změnu k lepšímu není limitovaný datumem. S tím stále souhlasím, ale letos mám jednoduše náladu, něco sama sobě slíbit.



V roce 2023 jsem měla možnost se seznámit s myšlenkami Tomáše Bati. Načetla jsem si knížky, naposlouchala podcasty a musím uznat, že už dlouho mi nic nedávalo víc smysl. Pokud nevíte o to přesně jde, doporučuji knížku Inspirace Baťa i stejnojmenný podcast. Nejde o nic přelomového, ale jen o jednoduché a základní principy, jak budovat sebe samého. A jeden z principů říká, abychom se snažili udržovat naše fyzické i psychické zdraví v té nejlepší možné kondici.


A to je přesně to, co si dávám jako předsevzetí pro rok 2024. Žádné "od 1.ledna budu 4x týdně cvičit", "budu jíst jen zdravé potraviny", nebo "budu pít 3l vody denně". Budu se snažit udržovat svoje fyzické i psychické zdraví v co nejlepší kondici a pohodě. Chci být zdravá a cítit se dobře. Bude k tomu samozřejmě patřit cvičení, zdravé jídlo i pitný režim. Ale nehodlám si na sebe ušít bič. Prostě dodám tělu to, co bude potřebovat. Když bude potřebovat víc pohybu, budu se víc hýbat. Když bude potřebovat odpočinek, budu odpočívat. Když bude ztuhlé, protáhnu se. Když se nebudu cítit dobře, objednám se na terapii. Víc okecávat to asi nemusím, asi už je všem jasné, co tím myslím. :D


A kdybych si měla přidat ještě jedno předsevzetí... chci se míň bát výzev. Když přijde zajímavá nabídka, prostě ji přijmout.


A co vy? Dáváte si předsevzetí? :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page