top of page
  • Kateřina Jechová

Jednoduché lifehacks pro šťastnější život

Pro někoho naprostou samozřejmostí a pro jiné absolutně neznámé. Téměř vždy, když o některých následujících lifehacks povídám kamarádkám, nejdřív na mě koukají jako na cvoka, ale pak je samy začnou používat. A proto jsem se rozhodla, sepsat tento článek. Ve zkratce vám představím mých 5 jednoduchých vychytávek, které vám snad ulehčí život stejně jako mně.



1. To Do list stále na očích. Pokud máte spoustu povinností, nevíte kam dřív skočit a často na některé zapomínáte, jednoduše si všechny svoje povinnosti napište pod sebe na papír, vyfoťte si to, a tu fotku si nastavte na zamykací obrazovku vašeho mobilu. Budete to mít pořád na očích a jen tak na nic nezapomenete.


2. Otevírání vína bez vývrtky. Tuto metodu jsem už s kamarádkou několikrát ozkoušela, a jelikož je vcelku účinná, používáme ji poměrně často. O vývrtku jsem si už napsala Ježíškovi. Potřebujete k tomu šroubek a vidličku. Šroubek klasicky zašroubujete do korku tak, aby byla vidět jen jeho hlavička. Následně za hlavičku zaháknete vidličku, vypáčíte a vytáhnete. (Jen nesmíte páčit moc usilovně. Mohl by se poškodit korek a napadat do lahve.) A tadááá. :D


3. 4 signature barvy. Vyberte si 4 barvy, které se vám líbí, a víte, že vám sluší, a které navzájem k sobě ladí, a snažte se většinu svého oblečení kupovat v těchto barvách. Jednak vám to pomůže v rozhodování při nákupech a zároveň v rozhodování, co si vezmete na sebe. Ať vezmete ze šatníku cokoliv, víte, že to k sobě bude ladit. Tento benefit je skvělý i během cestování, protože nemusíte brát tolik oblečení a s přehledem se sbalíte do malého kufru. (Např. moje barvy jsou: béžová, hnědá, tmavě zelená a bílá.)



4. Odstřihněte ty, kteří vás vysávají. Projeďte svoje sociální sítě, a všechny, které sledujete, ale přitom ve vás vyvolávají negativní emoce, jednoduše odstřihněte. Když každý den sledujete příspěvky někoho, kdo ve vás vyvolává negativní myšlenky a emoce, nevědomky vám to může kazit náladu, myšlení, chování apod. Obklopte se lidmi, které máte rádi, kteří vás inspirují a dělá vám radost sledovat jejich příspěvky.


5. Nástěnka vizí. Tento lifehack jsem si schovala na konec, protože má asi největší myšlenku ze všech. Na toto téma chystám celý článek, ale i přes to vám ve zkratce popíšu, o co jde. Nástěnka vizí je jeden z nástrojů zákonu přitažlivosti / Tajemství / pozitivního myšlení. Jednoduše si vystřihnete obrázky, které představují určité věci, emoce nebo zážitky, které byste chtěli mít ve svém životě, připíchnete si je na nástěnku a pověsíte si ji někam, kde ji budete mít co nejčastěji na očích. A aniž byste si to uvědomovali, začnete tyto přání přitahovat do svého života. Ale zbytek si prozatím nechám pro sebe, a vy se můžete těšit na článek, který vyjde začátkem roku. :)

 

Doufám, že vás moje vychytávky inspirovaly a že v nich najdete smysl a zalíbení tak jako já. :) Pokud máte i vy nějaké svoje lifehacks, nebojte se o ně podělit do komentářů. Věřím, že to neocením jenom já, ale i další čtenáři. :) Budu se těšit!


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page