top of page
  • Kateřina Jechová

Jak si vytvářím nástěnku vizí

S novým rokem přichází čas na předělání si nástěnky vizí. Když jsem si prohlížela svoji nástěnku z minulého roku, přišlo mi úžasné, skoro až děsivé, jak se mi většina těch přání splnila. I proto vám chci tento koncept představit a dodat inspiraci, jak by mohla vypadat i vaše nástěnka vizí.



Pro ty z vás, kteří netuší o co jde - je to jeden z nástrojů pozitivního myšlení / Tajemství / zákonu přitažlivosti / síly myšlenky. A spočívá v jednoduchém principu, a to v tom, že na co nejčastěji zaměřujeme naši mysl, to si do svého života přitahujeme. A jelikož jsem přesvědčená, že tento nástroj funguje, rozhodla jsem se ho šířit dál.


Jak postupuji?

  • Na chvíli se zastavím, zavřu si oči a zapřemýšlím, co bych chtěla mít nebo zažít ve svém životě. Zamyslím se nad kariérou, vztahy, cestováním, životním stylem a klidně i nad mým šatníkem nebo výbavou bytu.

  • Když si v hlavě sestavím své "vysněné Já", otevřu si aplikaci Pinterest a projedu nejrůznější obrázky, které ho znázorňují.

  • Následně si obrázky uložím a vytisknu.

  • Potom už jen vystřihávám obrázky a přidělávám je na nástěnku tak, aby se mi to líbilo.

  • Nástěnku si pověsím na dobře viditelné místo, abych ji měla co nejčastěji na očích.

  • A potom, kdykoliv mám volnou chvilku, se zastavím, a prohlížím si všechny ty obrázky.



Tipy:

  • Když si prohlížíte svoji nástěnku vysněného života, nekoukejte na ni jako "to bych tolik chtěl/a" ale jako "tyto věci jsou už moje, toto je můj život". Důležité je, si představovat, že už dané věci vlastníte nebo prožíváte, protože pokud je budete pouze chtít, budete je vždycky jenom chtít.

  • Opravdu důležité je, aby dané obrázky ve vás vyvolávaly správné pocity a emoce. Musíte se při pohledu na daný obrázek cítit tak, jak se budete cítit, až daná věc přijde do vašeho života.

  • Doporučuji si někam mezi všechny obrázky umístit fotografii s vámi samotnými. Pomůže vám to při "přemlouvání mozku" že tyto věci jsou již vaše.

  • Obrázky nemusíte nutně ukládat z internetu (Pinterest, Instagram,..), ale můžete si na nástěnku umístit i vaše starší fotky, pokud si daný zážitek přejete zažít znovu. (Pokud na té fotografii budete vy sami, o to lépe.)

  • Nemusí jít nutně o nástěnku. Můžete si obrázky přilepit na čtvrtku a vyvěsit, nebo si jednotlivé obrázky nalepit různě po vašem domově (na ledničku, skříň, zrcadlo,..).

Rozhodla jsem se, že svoji kompletní nástěnku vám ukazovat nebudu. Mám na ní 23 obrázků, a více jak polovina mi přijde velmi osobní, a chci si tyto přání nechat jenom pro sebe. :)

 

Doufám, že jsem vás dostatečně inspirovala, a že také vyzkoušíte toto malé-velké kouzlo. :)


Pokud se chcete dozvědět více o Tajemství / Zákonu přitažlivosti, doporučuji se podívat na dokumentární film Tajemství, nebo přečíst tuto knížku. (Dokument je natočený takovým typickým americkým stylem, který nemusí sednout každému, ale myšlenka je v knížce i dokumentu stejná.)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page