top of page
  • Kateřina Jechová

Čištění vlasů pomocí Malibu C | Co, proč, jak?

Když jsem se rozhodla zainvestovat do kvalitní vlasové kosmetiky, ještě zbývalo se zbavit všech těch nechtěných nánosů na vlasech, ať už z předchozí nekvalitní kosmetiky, tak i z vody. Rozhodla jsem se tedy pro čištění vlasů pomocí Malibu C a v tomto článku vám povím nejen co to Malibu C je, ale také povyprávím průběh čištění a ukážu fotky PŘED a PO.



Co to je Malibu C a proč by se jím vlasy měly čistit?

Malibu C odbourává minerály z vlasů, které se do nich dostávají přirozeně z vody. Záleží, jak tvrdou vodu doma máte, ale v každé vodě se nachází minerály, které běžně zanechávají "povlak" na vaně, nebo také ve varné konvici a musíte je často čistit. A tyto minerály zůstávají také na našich vlasech. Malibu C umí také odstranit silikony a jiné nežádoucí nánosy z nekvalitní (drogérkové) vlasové kosmetiky. V podstatě vlas otevře a úplně vyčistí - odhalí váš přirozený vlas. Vlasy tedy nejen, že budou čisté, ale budou také lehčí, lesklejší a můžou i přestat elektrizovat. Také se vlasy můžou zdát světlejší, ale jen proto, že budou více lesklé. Každopádně vaši přirozenou barvu vlasů to nijak nezasáhne. Myslím, že moje fotky PŘED a PO skvěle prezentují všechny tyto účinky.


Není to časté, ale může se stát, že po čištění vlasů budete mít na dotek i pohled horší vlasy, než s jakými jste přišli. Je to proto, že toto čištění odhalí váš skutečný přirozený vlas. Kosmetika plná nerozpustných silikonů apod. často vytvoří efekt krásných a lesklých vlasů, ale uvnitř vlas jinak nevyživí. Takže když se z vlasu všechny tyto nánosy stáhnou, můžete zjistit, že vaše vlasy postrádají výživu. Stává se to opravdu zřídka kdy, ale i tak tady na to chci upozornit, abyste si případně nemysleli, že vám kadeřník/kadeřnice zničil/a vlasy.


Jak často by se mělo čištění provádět? To je velmi individuální. Pokud si barvíte vlasy, tak před každým barvením, aby barva lépe a rovnoměrně chytla. Pokud si vlasy nebarvíte, tak cca 2 - 4x do roka. Záleží hodně na tom, jak tvrdou vodu doma máte, jestli chodíte plavat do bazénu, i jakou kosmetiku používáte apod. Ale tohle je nejlepší konzultovat s kadeřníkem.


Pokud nepoužíváte profesionální vlasovou kosmetiku a ani se nechystáte na ni přejít, bude vám toto čistění vlasů přínosné jen do doby, než opět použijete vaše běžně používané šampony, kondicionéry apod.. Každopádně pokud používáte profesionální šampony atd., ale ještě jste na čištění vlasů nebyli, rozhodně doporučuji si zajít. Minerály z vody i nežádoucí nánosy z předchozí nekvalitní kosmetiky vytvoří na vlasu "povlak" přes který se do vlasu nedostane výživa z profesionální kosmetiky. A pokud se chystáte přejít na kvalitní kosmetiku, platí to stejné. :)



Jak čištění vlasů probíhalo?

Objednala jsem se do skvělého kadeřnictví Jeaniss v Hradci Králové, ke slečně Lence. Nejdřív jsem dorazila na předběžnou konzultaci, která trvala cca 15 minut. Slečna mi vysvětlila co to Malibu C je, jak se aplikuje a co mi s vlasy udělá. A když jsem souhlasila, naplánovali jsme termín za 7 dní. Což mě mile překvapilo, čekala jsem termín za měsíc nejdřív. :D Dorazila jsem na sjednaný termín, slečna mi všechno znovu zrekapitulovala a šlo se na čištění. Nejprv mi vlasy umyla šamponem od Malibu C s pH 9, který velmi otevře vlas. Následně si připravila v lahvičce roztok Malibu C Crystal gel a začala ho nanášet do vlasů. Vlasy mi následně zabalila do folie a na 30 minut mě posadila do běžného křesla. Donesla mi i čaj na přání a nasadila na hlavu takový "spacák" (vit foto), do kterého proudil horký vzduch a vlasy se rovnoměrně zahřívaly. Ze začátku jsem měla problém se netlemit, když jsem na sebe koukala na zrcadla, ale jinak to bylo příjemné až uspávající. :D Po 30 minutách mi to sundala, vlasy důkladně opláchla, znovu umyla pomocí stejného šamponu a nanesla masku na uzavření vlasů. Pak už mi jen ostříhala nejhorší 4cm konečků a vyfoukala do hladka. No a výsledek jste již mohli vidět. Byla jsem opravdu moc spokojená! :) Vlasy jsem měla na dotek úplně sametové, byly lesklé a velmi lehké. Úplně, jako bych si po letech sundala deku z hlavy. :D Celý proces s konzultací, čištěním i sestřihem mě vyšel na 2050Kč. Trochu jsem se při placení kroutila a měla jsem špatné svědomí, ale když si vezmu fakt, že jsem v kadeřnictví byla po roce a půl, že slečna byla milá a snažila se, abych se u nich cítila co nejpříjemněji, ani mě ty peníze tolik nemrzely. :) Vzhledem k tomu, že vlasy nemám nijak barvené a používám profesionální kosmetiku, na toto čištění vlasů budu chodit asi 2x do roka. Uvidím podle potřeby. Ale na to další si musím najít dobré kadeřnictví v Praze, abych nejezdila jen kvůli kadeřnici tak daleko. :D Nemáte náhodou tip na dobré pražské kadeřnictví? :)


Pokud vás zajímá kompletní proces čištění a bližší info, doporučuji toto video od kadeřnice Terezy Vlasákové. :)


Pac a pusu, Katy

1 komentář

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page