top of page
  • Kateřina Jechová

BYDLÍME IV. | Prohlídka bytu po půl roce - jak pokračuje stavba?

Původně jsem ani neplánovala tento článek psát, ale to nadšení mi nedalo, a musím se s vámi podělit o fotky a dojmy z poslední prohlídky bytu. Naposledy jsme byli na bytě těsně před podepsáním smlouvy, přesněji 13. května.


Tenkrát byla hotová hrubá stavba, takže bytovka byla obklopená lešením a byt byl čistě cihlový. (Fotky najdete tady.) Takže jsem ke konci listopadu zavolala stavbyvedoucímu, abych zjistila, jestli se něco změnilo a jestli má cenu jet se tam podívat. No a zjistila jsem, že je skoro hotovo! 😄 Jelikož se zároveň staví i několik dalších bytovek ke stejné rezidenci, ani mě nenapadlo, že jim stavba i práce na našem bytě půjde takto rychle.



Domluvili jsme si prohlídku na začátek prosince, a já téměř umírala nedočkavostí, až se opět podívám do našeho budoucího domova. Pochopitelně... 😄


Vstávali jsme v 5:00... Ano, čtete správně. V 5:00 ráno. Horší bylo, že jsem v noci nemohla spát a usnula jsem kolem 2:00. A nejhorší - jeli jsme do Prahy autobusem a cesta trvala 3 hodiny. Normálně jezdíme naší Fábinkou, ale jelikož po opravě vstřikovačů začala žrát 17l na 100, raději jsme ji nechali doma a jeli busem. Koneckonců nám furt platí ISIC karty a jedna jízdenka vyšla na 32Kč. Takže jsme byli zodpovědní, ale naprosto vyřízení. Ale tohle asi nikoho nezajímá... 😂 Zpátky k tématu!


Dorazili jsme k rezidenci a já nemohla údivem zavřít pusu. Z venku byla naše bytovka kompletně hotová a moc hezká. Nebýt všech bagrů kolem, klidně bych si myslela, že tam už někdo bydlí. Po chvíli za námi dorazil stavbyvedoucí a dovedl nás do našeho bytu. Zevnitř už bylo jasné, že stavba není hotová. Na schodech a chodbách byl stále klasický "stavební bordel," protože se dělala omítka. Mimochodem... jsem jediná, které vůně čerstvé omítky voní? Evokuje ve mě pocit novoty. 🥰😄 Vešli jsme do bytu a opět jsme byli nadšení, kolik práce se tu za tu dobu stihlo. Na fotkách výše i níže můžete vidět, jak to tam vypadalo. Už se blížíme k finální rovince! Jsou hotové obklady a dlažby, jsou tam radiátory i podlahové topení, v koupelně je vana se zástěnou i umyvadla a na toaletě je i záchod s malým umyvadlem.


(Koupelnu ani záchodovou místnost jsme si sami nenavrhovali, protože v době podpisu smlouvy byla stavba v pokročilém turnusu a koupelny byly již objednané. A i když bych si kachličky i vanu vybrala trochu jiné, tyhle se mi taky líbí. Co myslíte?)


A co ještě zbývá? Vinylové podlahy, futra s dveřmi, vestavěné skříňky pod umyvadla, zrcadlo nad umyvadla, záchodové prkénko (koukněte na fotku, fakt tam chybí 😄) a vymalovat stěny. Ve výsledku to není práce na moc dlouho a může to znít, jako bychom se za měsíc měli stěhovat, ale bohužel. Byt sice bude brzo hotový k nastěhování, ale ještě se musí dodělat celá bytovka, včetně chodeb, výtahu, garáží a jiných serepetiček, o kterých sama netuším. A pak se ještě musí zažádat o kolaudaci, která může X týdnů trvat. Ale stavbyvedoucí nás ujistil, že stavba jde podle plánu. Nevíme, jestli jsou napřed, ale to je u takto velké stavby těžké určit. Jak to tak bývá, na poslední chvíli se něco pos*re a stěhování se protáhne na nejzazší možný termín (začátek října 2022). Ale stále neztrácíme naději a doufáme, že se nastěhujeme v průběhu prázdnin. 😊



Nakonec bych se s vámi chtěla podělit o několik posledních fotek. Například náš balkón. Minule jsme na něj neměli přístup, ale teď jsme se po něm i prošli. Toma mile překvapila jeho velikost, prej si ho pamatoval mnohem menší. Není teda zrovna velký, je to vcelku malý balkón, ale nějaká menší venkovní sedačka se stolkem se tam vejde, takže jsem spokojená (má 5m²). Jen nás trochu štve, že nad balkónem nemáme žádnou střechu a že nám tam bude pršet. Ale to nejspíš vyřešíme vysouvací stříškou.


Ke konci prohlídky nás stavbyvedoucí ještě zavedl do garáží. V ceně bytu máme samostatnou garáž s vraty na dálkové ovládání, která je už hotová, jen se dodělávají věci kolem. (Tohle fakt popsat neumím, tak snad budou stačit jen ty dvě fotky. 😄)


A takhle vypadala celá naše prohlídka bytu. Dost možná to byla poslední prohlídka před nastěhováním, ale uvidíme, možná tam pojedeme za pár měsíců znovu, až bude položená i podlaha, aby se mohla naměřit kuchyň a vestavěné skříně.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page