top of page
  • Kateřina Jechová

BYDLÍME III. | Začíná plánování kuchyně

Po delší době tu máme menší upgrade ohledně bytu. V následujících několika měsících budeme zařizovat kuchyň, ale odstartovali jsme to už teď, začátkem listopadu. Máme za sebou první schůzku, na které jsme vybírali materiály, barvy, typy skříněk, dřez apod.. Za pár týdnů pojedeme na druhou schůzku, na které vybereme spotřebiče, světla a elektroinstalaci. Předem chci ale upozornit, že není jisté, zda výslednou kuchyň z této schůzky opravdu vybereme. Koneckonců je to první schůzka a zatím nevíme, jaké možnosti vybavení i ceny nám poskytnou jinde. Ale jelikož jsme byt koupili od Central Group, máme konzultaci, kompletní návrh i nacenění zdarma. Tak proč to nevyužít, že?.. :D


Jinak většinu výběru na mě nechal Tom. Já mám totiž na práci design a on praktičnost a funkcionalitu. :D



Na začátku schůzky nám pán ukázal nejrůznější možnosti, typy materiálů a podobně. Já mám o kuchyni celkem přesnou představu, takže už jen zbývalo se jí přiblížit. Central Group spolupracuje s kuchyněmi Hanák, takže jsme vybírali z jejich vzorníků a možností. Věděla jsem, že nechci kuchyň v lesku. Na údržbu by to bylo mnohem náročnější, a ve výsledku se mi mat líbí víc. Aby ale matné skříňky nepůsobily jako z plastu a velmi lacině, musí být lakované do matu. A to vypadá skvěle. Díky mé přesné představě a né moc velkému vzorníku jsme barvy měli vybrané téměř ihned. Světle béžovou (champagne) a světlejší hnědou (mocca). Tom se hned zmínil, že jsem to celá já... káva a šampaňské. :D


Když jsem už začínala mít radost z vybraných barev, pán řekl, že přinese vzorek námi vybrané podlahy, abychom věděli, jestli se to k sobě vůbec hodí... A bylo to dokonalý! :) Celkem jsem se bála, protože jsme podlahu vybírali, když jsme ještě neměli přesnější představu o kuchyni ani o interiéru, ale trefili jsme se naprosto perfektně. :)



(Tady můžete vidět naší podlahu a základní barvy, do kterých bude kuchyň laděná.)


V showroomu jsme oběhli spoustu kuchyň, vyzkoušeli si nejrůznější typy úchytek, možnosti skříněk, prohlédli si nejrůznější detaily a načerpali inspiraci. Dřez jsme vybrali granitový v černé barvě, hlavně proto, že na lince bude i černá indukční deska, tak aby to nehrálo všemi barvami. Ke všemu, k naší následně vybrané kuchyňské desce se hodí pouze černé dřezy. A baterii opět černou, moderní a ve tvaru L, ale nic extravagantního nebo neobvyklého.


Pak už zbývalo jen vymyslet, jaký obklad dáme na zeď mezi kuchyňskou desku a horní skříňky. Tam jsem věděla, že chci něco světlejšího, ale přesněji jsem nevěděla. Pán nám ihned začal doporučovat čistě skleněnou jednobarevnou desku. To jsem si hned řekla, že ne, protože na tom bude všechno šíleně vidět. Pak nás ale pán přesvědčil, že je to praktičtější, než kdejaká kachlička. Je to čistě hladký povrch, takže stačí jednou přejet hadrou a saponátem. Ke všemu nemá žádné spáry, které (jak asi všichni víme) se neudržují snadno. A jak jsme v showroomu mohli vidět, vypadalo to naprosto elegantně a jednoduše (fotku bohužel nemám). Aby se nám to hodilo k již vybraným vzorkům, vybírali jsme ze tří odstínů béžové. Nakonec jsme zvolili nejsvětlejší, až téměř bílý odstín. Rozhodl fakt, že to kuchyň oživí a bude se od ní odrážet nejvíce světla.




A jak to dopadlo s kuchyňskou deskou? Věděla jsem, že bych si přála desku s motivem dřeva. Bohužel těch ve vzorníku nebylo mnoho, ale nakonec mě nadchl vzorek, který napodoboval rezavý plech smíšený se zlatými odstíny. Na první pohled velmi extravagantní, ale na větší ploše v showroomu vypadala naprosto stylově a moderně. Ke všemu její tmavší odstín rozbil dosavadní paletu vybraných vzorků připomínajících "50 odstínů béžové". Do tohoto vzorku jsem se zamilovala v momentě, když se přiložil ke vzorku naší podlahy. V jedné velmi viditelné části naší kuchyně bude kuchyňská deska navazovat až k podlaze, a vypadalo to mnohem lépe, než další dřevěný motiv.



No a takhle vypadá náš výsledný výběr vzorků. Za pár dní nám mají poslat 3D návrh kuchyně a nemůžu se dočkat, až ho s vámi budu sdílet! :)


Pokud mě znáte, asi vás můj výběr nepřekvapil. :D Hnědá je pro mě velmi typická barva a miluju ji. Je moderní a nadčasová. Mimochodem z tohoto návrhu jsem natolik nadšená, že i v jiných studiích a u různých truhlářů budu shánět co nejpodobnější. :D Ale nakonec bude stejně rozhodovat cena, zvlášť když se poslední dobou všechno tak drasticky zdražuje... Ale to nemění fakt, že si plánování mojí první kuchyně užívám na 100% a nemůžu se jí dočkat!


P.S.: Tomovi se výsledný výběr moc líbil. :) :D


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page