top of page
  • Kateřina Jechová

Trávení času sama se sebou

Jedna z nejdůležitějších věcí, a přitom to málo kdo z nás dělá. Trávit čas o samotě a se svými myšlenkami může být těžké, právě pokud to často neděláte. Stejně jako musíme nejprve milovat sami sebe, abychom dokázali milovat ostatní, tak i musíme umět žít sami se sebou.



Umíte si představit, že byste odcestovali do zahraničí úplně sami? Jen vy a vaše myšlenky? Pro někoho dokonalá představa dovolené, pro jiného noční můra. Přitom záleží jen na nastavení mysli. Pokud vám dělá problém být se svými myšlenkami o samotě, zkoušeli jste je změnit? Pokud většina vašich myšlenek je na negativní vlně, je samozřejmé, že vám to nemůže být příjemné. Je jedno kolik máte povinností a problémů. Když na ně neustále budete zaměřovat vaši mysl, nejen že vám nikdy nebude příjemné být v tichu a o samotě, ale zároveň se jich nikdy nezbavíte.



Vytvořte si prostředí, které je vám příjemné. Záleží jen na vás, jestli zůstanete doma, půjdete do wellness nebo se posadíte doprostřed prosluněné louky. Jen odpočívejte, dýchejte a sledujte svoje myšlenky. Zaměřte se na to, co máte rádi.


Lehnout si do prosluněné louky, poslouchat přírodu, vnímat jak zapadající slunce pálí do kůže, číst si oblíbenou knihu, jíst ovoce a cítit na sobě svoji oblíbenou vůni. To je pro mě dokonalá chvíle sama se sebou.



Oprostit se od práce, povinností, lidí i sociálních sítích je v dnešní době potřeba více, než kdy jindy. Víkend s kamarádkou ve wellness zní krásně a určitě by takový i byl, ale zkuste pro jednou nechat kamarádku doma a buďte sami se sebou. Uvidíte, že na tom není nic zvláštního a že je to svobozující.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Kde jsi?

Summer vibes

bottom of page