top of page
  • Kateřina Jechová

Douliou douliou douliou Saint Tropez!

Dneska vám ukážu několik (18) fotek z městečka, které jsem si naprosto zamilovala: Saint-Tropez. Většina lidí, včetně mě, zná toto městečko díky legendární komedii Četník ze Saint-Tropez, v hlavní roli s ještě legendárnějším Louisem De Funés. Pokud se vám líbí atmosféra tohoto filmu, jistě se vám bude líbit i samotné Saint-Tropez. Jachty i malé lodičky, vyhlášené restaurace i malinké kavárny, luxusní butiky i stylové sekáče. A to všechno v naprosto dokonalé romantické atmosféře. Toto je Saint-Tropez.


Pokud chcete tu správnou atmosféru, pusťte si k tomuto článku písničku Douliou Douliou Saint-Tropez. (Odkaz tady.) :D



Do Saint-Tropez jsme se dostali lodí, která tu jezdí pravidelně jako u nás autobusy. Vyjížděli jsme z Port Grimaud a pluli přímo do přístavu, který je na fotce níže. Lodní lístek (zpáteční) vyšel na 15€ a vyjíždělo se každou hodinu.



Hned po vylodění jsme se vydali doprava (protože co se mých orientačních smyslů týče, mám fakt dobrýho pamatováka a v roce 2017 jsem si toto město už prošla) a došli jsme rovnou k četnické stanici. Ano, k té z již zmiňovaného filmu - Četník ze Saint-Tropez. Může se jít dovnitř na prohlídku, ale my jsme upřednostnili delší procházku městem.


Zajímavost: Tato četnická stanice nikdy nefungovala jako opravdová stanice. Byla vytvořena pouze pro film a následně byla zachována jako turistická atrakce.



První projití centra jsme brali jako obhlídku restaurací a kaváren, abychom věděli, kam si později sednout na oběd nebo nějaké to občerstvení. Vzhledem k cenám jsme si sedli do roztomilé kavárny v úzké a klidné uličce. I přes to, že Tom dostal to nejsladší freppé, co jsme kdy ochutnali, ta atmosféra byla skvělá. (Ano, na dovolené a zvlášť v takto turisty navštěvovaném místě se musí počítat s vyššími cenami, ale tady v přepočtu vycházel oběd na 1500-2000Kč/os., zatím co v Port Grimaud jsme se najedli za tuto cenu oba.)



Ach! Jaký provensálský kýč, tyto uličky. Nemůžu se jich nabažit! Prostě ne. <3



Jedny ze sídel Dioru a Chanelu. Pokud jste milovníci módy, je toto jistá zastávka.



Kdybych tady žila, přesně v tomto bych bydlela! No není to nádherný?



Po celé Provence jezdí opravdu velké množství skútrů. A já naprosto chápu proč. Celou dovolenou jsem si říkala, že kdybych se sem někdy stěhovala, určitě bych si taky jeden pořídila. Protože projíždět autem v těch úzkých uličkách je šílené. A ke všemu ty skútry vypadají tak stylově!


Tyto fotky jsou z historické pevnosti 17. století Citadel of Saint-Tropez. Za 4€ se dostanete dovnitř a můžete si prohlédnout muzeum s námořními exponáty. Z toho jsem tolik nadšená nebyla, ale z těch výhledů, které se naskytují okolo celé Citadely, to ano.


 

I přes to, že jsem Četníka viděla naposledy před pár lety, celý den strávený v Saint-Tropez jsem si zpívala ,,Douliou douliou douliou Saint Tropez! Douliou douliou douliou Saint Tropez!". Hlavně za to mohl Tom, protože mi ji připomněl. :D Takže teď tu písničku nemám spojenou s tím filmem, ale s naším dnem stráveným v Saint-Tropez. I proto ten název článku. :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Summer vibes

bottom of page