top of page
  • Kateřina Jechová

Španělské městečko San Sebastián

Na naší dovolené na jihozápadě Francie, jsme se projeli kousek za hranice do Španělska. Přesněji do krásného a romantického města San Sebastián. Tam jsme strávili necelý jeden den a bylo to tak krásný, že se s vámi o ten zážitek nemůžu nepodělit. :)



Naše prohlídka města započala výšlapem na takový kopeček (jestli se nějak jmenuje, to netuším) na kterém je veliká socha Ježíše. Vidět ho můžete na úplně první fotce. No prostě trochu jako evropský Rio de Janeiro. :D I když kopeček vypadá neškodně, dost jsme se zapotili a já už v půlce ztrácela dech. Na vrcholu je muzeum a krásná vyhlídka na město (vše zadarmo), která opravdu stojí za to.


Pokochali jsme se a sešli zpátky dolů do města, ale tentokrát druhou stranou kopečka. Vyšli jsme u basiliky Koruko Andre Mariaren, kde započala procházka městem. Já prostě miluju podobná přímořní městečka. Nemůžu se vynadívat na ty balkónky, malinké kavárny, architekturu i všemožné obchůdky.



Během neustálého kochání se všeho kolem nás, jsme museli najít nějaký jídlo. Od rána jsme nic nejedli a to už bylo 12:30. Takže jsme se rozhlíželi po nějaké pekárně nebo obchůdku, kde by nám dali do ruky s sebou bagetu nebo panini. I když byla možnost si sednout do restaurace a normálně se naobědvat, nechtěli jsme dávat velké peníze za oběd a zároveň bychom si nestihli tolik užít městečko. (Na prohlídku města jsme měli 2 hodiny.) Takže plán byl: jídlo, procházka, kavárna. Sehnat jídlo nebylo tak jednoduché, jak se zdálo. Skončili jsme se suchou bagetou a dvěma malýma chlebíčkama, které prodávají na každém rohu a jsou prostě skvělý. Jen mě mrzí, že jsem je nevyfotila. Po cestě najít hezkou kavárnu, kde strávíme posledních 30 minut, jsme potkali neodolatelnou zmrzlinu. Bohužel/bohudík nám dali tak obrovský kopeček, že než jsme ho snědli, už jsme nestihli si sednout do kavárny. Ale sedět se zmrzkou na lavičce v přístavu taky nebylo špatné. :)


Každopádně San Sebastián je teď jedno z mých nejoblíbenějších měst ve Španělsku. Je čisté, romantické, má zachovalé památky, pláže a krásně čisté moře (oceán?). Klidně bych se tam vrátila na prodloužený víkend, ale uvidíme, jestli to dopadne. :D Někdy určitě, ale v blízkých letech tomu nefandím, s těmi všemi plány, co máme. Ale pokud vás láká romantické španělské městečko, tohle doporučuju všemi deseti! Sám se sebou, s kamarádkami nebo i s partnerem. San Sebastián se hodí pro všechny. :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page