top of page
  • Kateřina Jechová

Romantika v městečku Arcachon

Arcachon je francouzské městečko v regionu Akvitánie. Navštívili jsme ho v rámci posledního výletu na naší dovolené na jihozápadě Francie, a lepší zakončení jsme si snad ani nemohli přát. Arcachon se vyjímá především tím, že každý domeček, hotel i obchůdek vypadá úplně jinak. Všechno je útulné, romantické, originální a barevné. Zároveň má i krásné pláže a nespočet kaváren a restaurací. Na klidnou dovolenou je to suprčupr lokalita.



Začali jsme procházkou ulicí, která nás dovedla před Casino d'Arcachon, které vypadá spíše jako malý hrad. Bohužel dovnitř jsme se nepodívali. Pokračovali jsme na nádhernou kolonádu, na které bylo spousta restaurací s výhledem na oceán. My jsme odolali pokušení a místo toho, abychom do jedné z nich usedli, rozhodli jsme se jít dál po kolonádě. Když jsme u pláže narazili na "sochu" pandy, zahnuli jsme do městečka a jen se kochali krásnými uličkami. Já jsem byla vyloženě ve svým živlu. :D Nemohla jsem zavřít pusu a musela jsem neustále komentovat, jak jsou všechny ty kavárny a obchůdky krásné. :D Najednou se nad námi stáhly mraky a my se rozhodli, co nejdřív najít kavárnu, kde se schováme. Vlezli jsme do první kavárny, která se nám od prvního pohledu zalíbila.



Ta kavárna se jmenovala Maison Cambetta, a kdybyste se někdy chystali navštívit Arcachon, moc tuto kavárnu doporučujeme. Ceny za kávu byly stejné jako v ČR, obsluha byla moc milá a ochotná s námi mluvit anglicky, a káva byla taky moc výborná. :) Když jsme usedli ke stolečku pod markýzu, spustil se silný déšť. Možná by liják někomu zkazil výlet do města, ale tohle bylo úplně dokonalý. Kavárna díky bambusovým židlím a kutaným stolečkům působila jako z Paříže, a ten déšť přidal skvělou atmosféru. A společně s vůní horkého espressa to vytvořilo dokonalou chvilku. Tom z toho samozřejmě nebyl tak odvázaný jako já, ale chápal, proč já tak odvázaná jsem. :D Déšť ustal dřív, než jsme měli dopito a opět vylezlo sluníčko. Tom mezi dýško hodil jen tak pro srandu 1Kč a vyrazili jsme opět na procházku po městě.



Dál už naše procházka nebyla nijak zajímavá, ale když jsme šli kolem starožitnictví, před krámem měli vystavené toto křesílko. Přesně takové chci k nám na balkón! :D I když na první pohled moc nezaujme, věřím, že v různých interiérech by bylo perfektní. Dokonce si myslím, že jsem ho viděla na fotce z luxusní vily v časopisu Elle. :D Tom říkal, že by chtěl nějaké víc pohodlné, ale ani ho nevyzkoušel, takže ho možná ještě přemluvím. :D Toto křesílko jsme tam samozřejmě museli nechat, neměli jsme jak ho dovézt do ČR a potřebovali bychom dvě. Ale asi na něj jen tak nepřestanu myslet. :D


Toť k našemu výletu do romantického městečka Arcachon. Pokud nevíte kam vyrazit, nebo alespoň budete mít cestu kolem, minimálně za procházku a kávu to stojí. :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page