top of page
  • Kateřina Jechová

Photo Diary | May 2021

V poměru od dubna, se toho v květnu dělo opravdu hodně. Výlety, přijímačky, narozeniny, chvíle s kamarády a mnoho dalšího. Na konci května se staly takové dvě velké události, ale na ty si ještě počkejte... Co mi ale přijde jako divná náhoda je, že všechny fotky jsou focené na výšku. :D



A čím jiným začít květen, než polibkem pod rozkvetlou třešní. <3 Bylo sice dost těžké ji najít, ale povedlo se. Je to svým způsobem krásná tradice.



Nehtyyyyy! Tyto z edice diamond mě na sluníčku přímo oslňují, ale mně to rozhodně nevadí. :D Jsou dokonalé! A dokonce mění barvu. Na nějakém světle jsou béžové, na jiném hnědé a jinde zase fialové. :D



Taky jsem si konečně zahrála Výbušná koťátka, které brácha dostal k narozeninám. (A je to pecková hra, s Tomem si ji musíme koupit na dovču!!) V květnu má totiž narozeniny většina mé rodiny, takže velká rodinná oslava připomínala spíš Vánoce. :D Slavila mamka, jeden brácha, druhý brácha a ségra.



Vloguju, vloguješ, vlogujeme. Skoro každý den, ale stejně si nejsem jistá, že z toho vyjde něco smysluplného. :D



Krátký výlet na bubble tea do Pardubic. :D



S kamarády jsme vyrazili do ZOO park Stěžery, protože vstupenky do ZOO ve Dvoře Králové byly vyprodané. Ale to vůbec nevadilo! Tato malá ZOO je skvělá. Spousta zvířat a rodinná atmosféra.



Rovnou ze ZOO jsme přejeli k Hrádku u Nechanic, kde jsem byla poprvé, ale rozhodně ne naposled. Tak za prvý, ten zámek je krásný. Za druhý, nádherná a veliká zahrada. A za třetí, je tam golf! Snad se tam brzo stavím na pár jamek. :)



Jedna z nejlepších událostí za květen - po téměř půl roce se mi vrátila kamarádka z Erasmu v Estonsku! Takže jsme si sedly na zahrádku, daly si sváču a probraly snad uplně všechno, co se dalo. <3 Joo, to mi moc chybělo.



Moje a Tomovo obžerství ve Wokinu na našich častých výletech do Prahy. Tom pokaždé zkouší něco nového, ale já zůstávám u mojí milované klasiky. (Rýžové nudle, krevety, brokolice, cuketa, cherry rajčata, sójové výhonky, omáčka wokin/sladkokyselá z tamarindu, limeta.)



Ano, toto je jedna z těch velkých událostí za květen. Podepsali jsme smlouvu ke koupi bytu! O tom ale v pátek vyjde samostatný článek, takže nebudu nic prozrazovat. :)



A hned po podpisu smlouvy jsme šli do ateliérů a vybrali si podlahy a dveře. O tom taky vyjde samostatný článek, takže se opět můžete těšit. :)


 

Pokud vás zajímá ta druhá velká událost, tak 29.5. jsem se stala dvojnásobnou tetou! <3 Rod Jechů se rozrostl o dalšího člena, takže nás teď čekají krásné chvíle plné roztomilosti a pokakaných plenek. Asi přehnaně upřímné, ale co už. :D


Květen byl přeplněný krásných i smutných chvil. Tedy... smutnou si pamatuju jen jednu, ale tíží mě tak nějak do teď. Moje přijímačky. Hlásila jsem se do Prahy na žurnalistiku, protože co si budeme, jiný obor pro mě úplně není. Ale nedostala jsem se do druhého kola přijímacích zkoušek. První kolo totiž byly SCIO testy (do kterých jsem nacpala 6k) ze všeobecného přehledu, a na to dobrá nejsem ani trochu. Do druhého kola přijímaček postoupilo 160 nejlepších, do kterých jsem se nevešla. A to je to, co mě tak rozčílilo a co mě vlastně nejvíc mrzí. V druhém kole bych mohla představit svůj potenciál k danému oboru. Fotím, píšu články, natáčím a edituju videa od 12 let a taky jsem byla editorkou úspěšného školního časopisu. Ale nedostala jsem příležitost jim to všechno ukázat. No co už... Příští rok to zkusím znovu. :D Ale teda většinu května jsem nadávala, že určitě nějaký gymplák, který má všeobecný přehled zmáknutý, ale o žurnalistice nic neví, dostane šanci a já ne. :D


No tak to byl květen. :D A co se dělo u vás?


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page