top of page
  • Kateřina Jechová

Co číst na podzim

Na podzim přečtu nejvíc knížek za celý rok. A taky kolem Vánoc. Ale zatím co na jaře náladu na čtení moc nemám, a v létě na to nenacházím čas, na podzim vždy zpomalím a udělám si na stole kupičku 4-6 knížek, které postupně přečtu během dlouhých večerů. ☕️📖


Momentálně mám rozečtenou seberozvojovou knížku Bohatý táta, chudý táta od Roberta T. Kiyosakiho (která je mimochodem skvělá), ale hned vedle ní mám připravenou knížku Vévoda a Já od Julie Quinnové, podle které byl natočen seriál Bridgeton (a ten je taky skvělý). Teď vám ale představím 4 knížky, které se mi moc líbily, a které bych vám doporučila přečíst v podzimních měsících.



Kavárna v Kodani | Julie Caplin

Tuto knížku jsem zmiňovala už v oblíbencích. A je to ta nejlepší romantická knížka na podzim. Její útulná a romantická atmosféra člověka naprosto chytne. Nejspíš po jejím přečtení budete chtít odcestovat do Kodaně, protože autorka ji popsala opravdu nádherně. I já po přečtení této knihy připsala Kodaň na svůj wishlist. Je lehce předvídatelná, ale čte se jedním dechem a navodí dokonalou hygge atmosféru, která je na podzim víc jak potřeba.


Pekárna v Brooklynu | Julie Caplin

Další dílo od této skvělé autorky. Po pravdě, Kavárna v Kodani se mi líbila trochu víc, ale Pekárna v Brooklynu má taky svoje kouzlo. Lehce na sebe navazují, ale pouze tím, že tam vystupují 2 stejné postavy. Ovšem pokud Kavárnu v Kodani číst nechcete, bez problému pochopíte i Pekárnu v Brooklynu. Děj se odehrává na jiném místě a ani na sebe nenavazuje. Autorka tuto knížku napsala opět velmi čtivě a je to taková ideální romantická oddychovka na večer.



Hygge | Meik Wiking

Proč jsou Dánové nejšťastnější národ na světě? Právě díky hygge. Hygge je pocit, který zažíváte během bouřky, když jste v pohodlných ponožkách schoulení na pohovce, přikrytí měkkou dekou. Je to ten pocit, když u stolu osvětleném svíčkami společně se svými milovanými jíte své oblíbené jídlo a povídáte si. 🧶🍁🌧 🥧☕️ Jde o tu atmosféru a prožitky. Díky těmto jednoduchým, ale krásným drobnostem se dá zpříjemnit každodenní život. Knížka se čte velmi snadno a je krásně ilustrovaná. Smysl hygge pochopíte už díky atmosféře, kterou knížka vyzařuje. Podle mě je tato knížka must-have na každý podzim, a tak přikládám i její fotku.


Hana | Alena Mornštajnová

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek od mé nejoblíbenější české autorky. Myslím, že o této knize slyšelo spousta z vás, ale pokud jste ji ještě nečetli, moc doporučuju. Vypráví příběh z poválečného období, ze kterého chvíli běhá mráz po zádech. Knížku jsem přečetla během dvou dnů, protože je neuvěřitelně poutavá, napínavá a čtivá. Velmi silný příběh vás naprosto vtáhne a nepustí. Tuto knížku doporučuju číst nejen na podzim, ale pokud nejste příznivci romantických knížek, tato vás určitě nadchne, jako snad každého, kdo ji přečetl.


 

Ať už se rozhodnete přečíst jakoukoliv z těchto knížek, doufám, že se vám bude líbit tak, jako mně. A jakou knížku byste na podzim doporučili vy mně? Hodilo by se mi pár tipů. 😊Díky!


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Autumn vibes

bottom of page