top of page
  • Kateřina Jechová

BYDLÍME IX. | Předání bytu a první noc

Ani se mi tomu nechce věřit, ale po roce a 3 měsících nekonečného čekání, snění a plánování, jsme konečně dostali klíče od našeho bytu. Brečela jsem? Že váháš. A né jednou. Konečně začíná nová etapa života, ve vlastním domově a s Tomem. Velký skok nejen pro můj život, ale také pro náš vztah. Samozřejmě jsem nervózní jak blázen, ale zároveň se cítím, jako bych se zase mohla nadechnout. Už jsem potřebovala restart.


No a dneska vám povyprávím, jak to celé začalo. Jak probíhalo předání bytu i jaká byla naše první noc ve vlastním.



Předání bytu jsme se stavbyvedoucím naplánovali na 19. 8. 2022. Dorazili jsme o 15 minut později kvůli zácpě na jižní spojce (klasika), ale velký problém to naštěstí nebyl. Stavbyvedoucí nás nejprve vzal na prohlídku a kontrolu garáže, kterou máme v podzemí pod bytovkou. Pak nám ukázal společné prostory jako např. kočárkárnu, a nakonec jsme šli do bytu. Byt jsme si prošli, zkontrolovali jsme, jestli opravili malé závady ze závěrečné prohlídky, a pak nám stavbyvedoucí začal předávat klíče. Hned jsme byli nadšení, že od vchodových dveří bytovky nejsou klíče, ale čip, který stačí přiložit k desce u dveří. Dostali jsme kupu klíčů od všeho možného, dálkové ovládání na garážové vrata a desky s nejrůznějšími papíry (jak pečovat o byt, záruční listy od dveří, podlah, oken a všeho kolem, návody jak ovládat rekuperaci či termostat atd.). To celé trvalo cca 50 minut a pak nás stavbyvedoucí nechal na bytě a odešel.


Já si všechno nafotila, natočila a šli jsme tahat krabice. (Vzali jsme s sebou mého bráchu, aby nám pomohl a rovnou odřídil cestu s velkou dodávkou. My si netroufali. :D) Hodili jsme do "ložnice" všechny věci, Tom se hned svlíknul do boxerek, že jde do sprchy, a já s bráchou začala stavět křesílka na balkon. Čistě z nudy, než se Tom vysprchuje. :D



Pak jsme jen zašli na jídlo a jeli zpátky za rodinami. Původně jsme tam chtěli rovnou zůstat, ale byli jsme zvaní na svatbu, takže jsme první noc na bytě měli v neděli 21.8..


První večer na bytě byl neskutečný. Ten pocit vděčnosti, že jsme konečně tam, se nedala popsat. Nafoukli jsme nafukovací matraci, rozbalili a zapojili novou lednici, vybalili si základní věci a víc jsme toho ani nestihli, protože jsme na byt dorazili až ve 23:00 (opět kvůli zácpě na jižní spojce). Ale i tak jsme se v 0:35 rozhodli jít a procházku kolem rezidence. :D Trochu jsem se bála, tak Tom vzal do kapsy svojí kuličkovku, aspoň na zahnání případného útočníka. :D :D Celkem jsme venku byli asi 15 minut, pak jsme se vrátili na byt a hned šli spát, protože jsme byli z dlouhé cesty a vybalování utahaní.


Hned další den ráno se spustila lavina zařizování. Dorazilo asi 5 balíků (spotřebiče a jiné věci), zajeli jsme do Ikei pro základní věci a řešili cca 30 telefonátů kvůli elektroinstalaci pro kuchyň a její dovoz. Ale o tom někdy jindy! :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page