top of page
  • Kateřina Jechová

5 seriálů do karantény

Když už jsem vám doporučila 5 filmů do karantény, je na čase doporučit také 5 seriálů. Tento článek by se měl jmenovat spíše "5 seriálů, které miluju", protože vám opravdu nechci doporučovat seriály které jsem neviděla, nebo viděla a nebyla z nich nadšená. Každopádně doufám, že si mezi nimi vybere každý z vás. :)



Věřím, že většina z vás bude znát alespoň dva (spíše tři) z vybraných seriálů. Připravila jsem pro vás nesmrtelný klasiky, pak i jednu novinku, a nakonec jeden seriál, který miluju, ale málokdo by řekl, že je to můj styl. :D Tak jdeme na to.


How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku)

USA | 2005 - 2014 | sitcom, komedie, romantický

Asi si už u prvního seriálu říkáte: Vážně? Nic nového tu nemáš?... Je mi jasné, že tento seriál zná většina z vás. Ale po několika debatách s mými přáteli jsem zjistila, že kupa lidí třeba vědí, že tento seriál existuje, ale nikdy se na něj nepodívali. A pokud to máte stejně, ihned si ho pusťte! HIMYM je můj nejoblíbenější seriál. Miluju ten jeho humor, děj i každičkou z postav. Lili, Marshall, Robin, Ted a Barney vytváří dokonalou skupinku lidí, na kterou mě nikdy neomrzí se dívat. Asi i proto jsem tento seriál viděla už 14x. :D



The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)

USA | 2007 - 2019 | sitcom, komedie, romantický

U tohodle seriálu se rozepíšu asi nejmíň. Protože kdo by neznal tento seriál... Nejen že je skvělý dějem, postavami i humorem, ale můžete v něm také potkávat nejrůznější celebrity. Děj se obecně točí kolem skupinky kamarádů/kolegů z práce/vědců/nerdů a jejich sousedkou Penny. Pokud milujete sarkastický humor, zamilujete si i tento seriál.



Emily in Paris

USA | 2020 - současnost | komedie, romantický, drama

Tenhle seriál mě neskutečně nadchnul. A co jsem si všimla na sociálních sítích, tak většinu holek na světě taky. Neumím si v roli Emily představit nikoho jiného, než právě Lily Collins. Jednoduše, krátce a výstižně - tento seriál je plný luxusních návrhářů, nádherných lidí, bezchybných outfitů, skvělého humoru, romantických pletek a koketující atmosféry.



CSI: Miami (Kriminálka Miami)

USA | 2002 - 2012 | akční, krimi, drama, mysteriózní, thriller

A máme tu další seriál, který není potřeba představovat. :D Stejně jako spousta lidí, i já si občas ujíždím na kriminálkách. A Kriminálka Miami mě nadchla nejvíc a to nejen díky Horatiu. Všechny "příběhy" mají skvěle promyšlený, a musím se přiznat, k tomuto seriálu mě nejvíc táhne nostalgie. Když jsem byla malá, u babičky na prázdninách jsem pravidelně seděla u telky a sledovala, jak Horatio dramaticky sundává sluneční brýle pokaždé, když odhalí zlomovou informaci k případu. No, ve výsledku pokud máte rádi kriminálky a jste uvěznění v karanténě, pusťte si jakoukoliv kriminálku. Já uvedla Kriminálku Miami jakožto inspiraci. :)


Seriál je bohužel tak starý, že nemá žádný pořádný trailer. :D Tak tady máte alespoň intro.


Doctor Who (Pán času)

Velká Británie | 2005 - současnost | Sci-Fi, fantasy, dobrodružný, drama

Tak jsme u posledního seriálu - u seriálu, který miluju, ale málo kdo by to do mě řekl. :D Doctor Who je seriál z Velké Británie 60. let, který ale dostat tuto novou obměnu. Příběh vypráví o Pánovi času, který cestuje časem i prostorem díky své ikonické Tardis. Potkává se s mimozemšťany a různorodými civilizacemi a řeší všelijaké problémy. Podotýkám, že je důležité koukat na tento seriál opravdu od začátku, abyste všechno pochopili, ale zároveň upozorňuju, že první, druhá a možná i třetí série se může občas tvářit až bizarně a pokud Doctora Who neznáte vůbec, mohlo by vás to odradit. Pokud se ale pokusíte přehlédnout amatérské efekty a zvláštní kostýmy, věřte, že si tento seriál od čtvrté série zamilujete stejně tak jako já. P.S.: Nejvíc mě baví díly s Anděly. :)


 

Doufám, že jsem vám opět dodala dostatek inspirace na dlouhé karanténní večery. Budu ráda, když se v komentářích podělíte o vaše oblíbené seriály. Nejen kvůli mě, ale i kvůli ostatním čtenářům, ať tu je té inspirace co nejvíc! :)


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page