top of page
  • Kateřina Jechová

5 filmů do karantény

V době karanténní se (alespoň pro mě) stává největší zábavou sledování filmů. A jelikož teď tráví čas v karanténě opravdu spousta lidí, rozhodla jsem se vám doporučit 5 filmů, které rozhodně stojí za zhlédnutí. (Samozřejmě i mimo karanténu.)



Jelikož mám spoustu oblíbených filmů, rozhodla jsem se vybrat co nejrůznější žánry, aby si zde každý našel to svoje. Pravdou je, že jsem výběr filmů přizpůsobovala spíše ženám, protože tvoří většinu mých čtenářů. Věřím ale, že dva nebo tři filmy jsou vhodné i pro pánské publikum. :)


Limitless (Všemocný)

USA | 2011 | Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller

Hlavní roli Eddiho ztvárnil Bradley Cooper naprosto skvěle. Eddie je spisovatel, kterému se v posledních letech moc nedaří a je přesvědčený, že ho v životě nečeká nic dobrého. To se ale změní, když se setká s bratrem jeho bývalé přítelkyně a ten mu daruje pilulku NZT, která umožňuje využívat mozek na 100% a dodat sebevědomí. Když Eddie okusí účinky NZT, naprosto droze propadne. Najednou se Eddie stává úspěšným ve finančnictví a jeho život se začíná ubírat novým a úspěšným směrem. Náhle ale Eddie okusí vedlejší účinky NZT a snaží se najít způsob, kterým by udržel naživu sebe i vztah s Lindou.



The Age of Adaline (Věčně mladá)

USA / Kanada | 2015 | Romantický / Fantasy / Drama

Když Adaline bylo 27 let, havarovala a stal se zázrak. Od té chvíle už nikdy nezestárla ani o jediný den. Tento zázrak se ale po čase projevuje jako veliká překážka v osobním životě. Aby neskončila jako "pokusná krysa" v laboratořích, musí si každých 10 let měnit identitu a přestěhovávat se. Po letech osamocení se Adaline seznamuje s Ellisem, do kterého se ihned zamiluje. Všechno je v naprostém pořádku, dokud se Adaline nesetká s otcem Ellise, který v ní pozná dívku, kterou kdysi miloval.



In Time (Vyměřený čas)

USA | 2011 | Sci-Fi / Thriller / Akční / Krimi

Děj se odehrává v blízké budoucnosti, v době, kdy peníze neznamenají vůbec nic. Místo penězi se platí časem. Will Salas (Justin Timberlake) má na svých životních hodinách málokdy více, než 24 hodin. Je naučený žít z minuty na minutu v chudé zóně Dayton, kde každý den pracuje v továrně, aby sebe i svou matku udržel naživu. Jednoho dne Will pomůže Henrymu uniknout před gengem, který bohatý lidi okrádal o všechen čas a ten mu to oplatí tím, že mu daruje celé století a tím zároveň ukončí tento nekonečný život. Will je v zápětí obviněn z jeho vraždy a přesouvá se do bohaté zóny New Greewich. Tam se setkává se Silvií (Amandou Seyfried), dcerou mimořádně bohatého Phillipa Weise, a společně utíkají a bojují proti nastavenému systému.



Passengers (Pasažéři)

USA | 2016 | Dobrodružný / Drama / Romantický /Sci-Fi

Při vesmírné cestě k novému domovu je posádka udržovaná v hibernaci, ovšem kvůli poruše lodi jsou dva pasažéři probuzeni o 90 let dříve. Během toho, co se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že zbytek života stráví na vesmírné lodi, začíná mezi nimi vznikat vztah silnější než přátelství. Děj ovšem nabere obrátky, když se odhalí, že se jejich vesmírná loď nachází v obrovském nebezpečí a oni dva jsou jediní, kteří mohou zachránit 5000 životů spících pasažérů.



The Hustle (Podfukářky)

USA | 2019 | Komedie

Svět je plný bohatých, sebejistých a zkažených mužů. A přesně takové muže hledají hlavní hrdinky - elegantní Angličanka Josephine (Anne Hathaway) a lehce neohrabaná Američanka Penny (Rebel Wilson), kterým už nejde o lásku, ale jenom a pouze o peníze. Elegantní Josephine se po náhodném setkání rozhodne naučit Penny veškeré podrobnosti o svádění a okrádání mužů. Ovšem najednou se ze žákyně stává silná konkurentka. Která z nich bude nakonec úspěšnější?


 

Doufám, že jsem vám dodala dostatek inspirace na dlouhé karanténní večery. Napište mi do komentářů, jaký z filmů se vám zalíbil nejvíce a proč. :) Budu se těšit!


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page