top of page
  • Kateřina Jechová

10 nelepších investic za rok 2023

V roce 2023 se mi podařilo objevit poměrně hodně věcí, za které jsem moc ráda. Které mi usnadňují život nebo jsem si je jednoduše zamilovala a nelituju jejich pořízení. Vybrala jsem 10 z nich, které bych vám chtěla moc doporučit a v následujícím seznamu vám je stručně představím. Berte to prosím jako inspiraci. :)


Čtečka knih

Troufnu si říct, že čtečka byla moje nejlepší investice. Nejen, že je hodně praktická a šetří prostor v kabelce i doma, ale také mi ušetřila i dost peněz. Víc to okecávat nemusím, sepsala jsem o čtečce kompletní článek tady. :)



Kabelka Longchamp La Pliage

Tuto kabelku dost možná většina z vás zná, nebo alespoň ví, že existuje. Vyrábí ji v různých barevných variantách a když jsem zjistila, že existuje i tato hnědo-béžová, hned jsem ji potřebovala. Naneštěstí tahle barevná kombinace se v Evropě neprodává. Dá se sehnat jen přes americké stránky, které nerozváží mimo USA. (Alespoň tak tomu bylo v době, kdy jsme ji sháněly.) Naštěstí mám skvělou kolegyni a kamarádku, která zrovna měla cestu do Chicaga a tam nám oběma tuto kabelku koupila. Mimo to, že miluju její vzhled, miluju i její praktičnost. Byť není obrovská, nacpu do ní hrozně moc věcí. Zabalím se do ní, i když jdu do fitka. (Mám velikost M). Nejprve mi vadilo, že je taková neforemná, ale objednala jsem si na AliExpressu organizér a ten tenhle jediný problém vyřešil. Navíc se dá tato kabelka složit do úplně malých rozměrů, takže je perfektní na cestování.



Kožený batoh

Jak jste si možná stihli všimnout, nejsem zrovna přes batohy. Furt a všude nosím kabelky, ale jelikož jsou batohy na každodenní nošení zdravější a já už nejsem nejmladší :D, chtěla jsem si nějaký pořídit. Černý, kožený, nadčasový, tak akorát velký. Už jsem o něm sepsala samostatný článek tady. :)



Kniha Inspirace Baťa

Myšlenky Tomáše Bati jsou moje srdcovka. A kniha Inspirace Baťa od Gabriely Končitíkové představuje základní myšlenky a životní principy Tomáše Bati. Jak budovat sebe samého, měnit postoj k životu a vnímání světa. Když se mě někdo zeptá, jakou seberozvojovou knížku bych jim doporučila, tak jako první zmiňuju tuhle. Je to takový "starter pack" základních ale moc důležitých principů.



Vysavač Dyson

Při vzpomínce na to, jak skáču radostí u vánočního stromečku, když rozbaluju vysavač, si připadám jako hrozná mamina. Ale!.. já jsem psí mamina. Takže pořádný vysavač potřebuju. :D O Dysnu chystám taky samostatný článek, takže to zatím nebudu moc rozvádět. Jen můžu prozradit, že dokud si ho člověk nevyzkouší, neví, jak skvělý to je.



Kolínská voda od Jo Melone

Může vám přijít zvláštní, že jsem mezi 10 nejlepších investic roku zařadila kolínskou. Ale já musím, protože se mi letos podařilo najít vůni, která mě skoro až definuje. :D Roky jsem si přála, takovou vůni najít a když už jsem ji našla, musím ji tu zmínit. Je to vůně Wood Sage & Sea Salt - Jo Melone. Výběr vůně byl pro mě ale těžký, protože Jo Melone má naprosto nádherné a originální vůně. Ale když cítím tuto konkrétní, jako bych cítila sebe. Divný? Možná, ale je to super pocit. Cítím ji na sobě cca 7 hodin, což mi přijde tak akorát.



Kvalitní sluneční brýle

V roce 2023 jsem se konečně rozhodla zainvestovat do kvalitních slunečních brýlí. Zatím jsem vždycky měla nějaké obyčejné za pár korun, protože jsem všechny dřív nebo později rozsedla, poškrábala nebo ztratila. Když si Tom nechával v optice vyčistit brýle, využila jsem chvíli a zkoušela si různé sluneční brýle. No a tyhle se mi moc líbily, myslím, že ke mně i hezky sedí a mají všechny možné ochranné filtry. Byly tam jedny hezčí, ale od Cartier za 17k. :D Tyhle jsou od Fossil za 3k. A považuju je za jednu z nejlepších investic roku proto, že i když nejsou moc zatmavovací, ani po celém dni na slunci mě nepálí oči.



Letenky

Koupit si letenky do San Francisca bylo určitě jedno z nejlepších rozhodnutí a neskutečná investice do zážitků. Stal se z toho trip, na který nikdy nezapomenu. Kdyby vás zajímalo, co jsme tam dělali, na mém Instagramu i TikToku postupně vydávám mini vlogy. Teď to trochu vázne, protože se dostávám ze zánětu hlasivek, ale věřím, že do konce března budou všechny hotové.



Koncert Hanse Zimmera

Další opravdu skvělý zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Hanse milujeme, jeho skladby si pouštíme furt a všude, takže vidět ho naživo a slyšet tu nádheru naživo, bylo naprosto nepopsatelné. I proto jsme pro sebe a část mé rodiny rovnou koupili lístky i na další jeho turné, které začíná 8.3.2024 v Praze. A už se nemůžu dočkat!



Sport

Vždycky jsem byla toho názoru, že nemám ráda sport a že sport nemá rád mě. Ale zároveň jsem cítila hrozně velkou potřebu se hýbat. Běhání venku mě nebaví, míčové sporty naprosto nesnáším, do fitka bych šla v nouzi nejvyšší. Už roky jsem chtěla zkusit lekce spinningu, ale odrazoval mě fakt, že je to hodně náročný sport (moje fyzička v podstatě neexistuje) a taky že je to poměrně drahé. No nakonec jsem usoudila, že mě koupě jedné lekce nezabije a pokud mě to bude bavit, je lepší si to draze platit, než se nehýbat vůbec. Nakonec jsem si spinning neskutečně oblíbila. Moc mě baví ten pohyb jako takový, pálí se při něm poměrně dost kalorií, ale nejvíc mě baví sledovat, jak se mi každou lekcí snižuje průměrná tepovka. Cítím se lépe a to je k nezaplacení.



Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page