top of page
  • Kateřina Jechová

Národní park, ve kterém necháte pot, plíce i srdce | Bryce Canyon

Nostalgicky projíždím fotky z roadtripu po jihozápadě USA, který jsme jeli v září 2022. Kochám se, vzpomínám a najednou mi to dojde... já ještě nenapsala článek o Bryce kaňonu!! Nechápu, jak jsem na to mohla zapomenout. Jak jsem takovou nádheru mohla vynechat. Tak to jdu rychle dohnat, protože návštěva tohoto národního parku nadchne úplně každého.



Žluto-oranžové skalní útvary (hoodoos), všudepřítomní čipmanci a nezaměnitelná atmosféra. To je národní park Bryce Canyon, který se rozkládá na 145km² jižního Utahu, přímo mezi parky Grand Canyon, Zion, Canyonlands a Capitol Reef.




Pokud se někdy rozhodnete zdolat trail v Brycu, rozhodně si s sebou vezměte dostatek vody, pevnou obuv (já to prošla ve sportovních sandálech a v pohodě, ale uzavřená obuv by byla lepší), pokrývku hlavy a ideálně i nějaký přehoz přes ramena, pokud se snadno spálíte. Mně osobně přišla bílá lněná košile jako skvělý pomocník.


Už je to skoro rok, co jsme zdolali trail v Brycu, akorát si nemůžu vzpomenout, který přesně to byl. :D Ale podle této mapky, si myslím, že jsme začali na Sunset Point, prošli kolem Thors Hammer, serpentinami dolů, na rozcestí rovně a v místě, kde se cesta střetla se zeleně-tečkovanou cestou, jsme se vydali na ten velký zelený okruh. Takže Peekaboo Loop Trail. A po dokončení okruhu stejnou cestou zpátky. Na mapce se to nezdá, ale jsou to náročné traily. Nic, co by zdravý člověk nezvládl, ale i já jsem myslela, že zvláště v serpentinách cestou zpátky, nechám na cestě plíce. Rovinku tady potkáte výjimečně, cesta vede furt z kopečka do kopečka, a terén můžete vidět na fotkách. Ale za tu nádheru to stojí.


Pac a pusu, Katy

0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page